Putin: Ukrayna krizi ancak diyalogla çözülür

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı Dider Burkhalter ile Ukrayna konusunu görüştü. Putin, “Ukrayna krizi ancak diyalogla çözülür" dedi.Ukrayna krizinin kalıcı çözümü...

Google Haberlere Abone ol
Putin: Ukrayna krizi ancak diyalogla çözülür

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı Dider Burkhalter ile Ukrayna konusunu görüştü. Putin, “Ukrayna krizi ancak diyalogla çözülür" dedi.

Ukrayna krizinin kalıcı çözümü için mutlak diyaloga ihtiyaç olduğunu söyleyen Putin, “Cenevre görüşmeleri ya da Ukrayna’nın içindeki diyalogların ne kadar gerçekçi olduğunu bilmiyorum. Ancak krize kalıcı çözüm için açık, dürüst ve haktan yana diyaloga ihtiyaç var.” diye konuştu. İç diyaloga da ihtiyaç duyulduğunu belirten Putin, “Ancak bunun için hem askeri hem de radikallerin yürüttüğü operasyonların durdurulma şartı .” dedi.

RUSYA, UKRAYNA’NIN YUVARLAK MASADA GÖRÜŞMESİNE SICAK BAKIYOR

Putin, Ukrayna krizinin çözümü için yuvarlak masada görüşülmesine sıcak baktıklarını söyledi. Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştüklerini hatırlatan Putin, “Merkel’in, Ukrayna sorununun yuvarlak masa etrafında görüşülmesi teklifinde bulundu. Güzel teklif. Ukraynalıların birbirini anlaması, güvenmesi ve seçimlerden sonrada haklarının korunacağına inanmaları için her şey yapılmalı.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar