Putin, Sisi’ye tebrik ve işbirliği mektubu gönderdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır’da yemin ederek cumhurbaşkanlığı görevine başlayan Abdülfettah Sisi’yi tebrik etti. Sisi’nin yemin törenine Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin katıldı.Sisi’ye tebrik...

Google Haberlere Abone ol
Putin, Sisi’ye tebrik ve işbirliği mektubu gönderdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır’da yemin ederek cumhurbaşkanlığı görevine başlayan Abdülfettah Sisi’yi tebrik etti. Sisi’nin yemin törenine Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin katıldı.

Sisi’ye tebrik telgrafı gönderen Putin, Mısır’la ortak çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Karşılıklı olarak güvene dayalı yapıcı diyaloga önem verdiklerini ifade eden Putin, Sisi’yi en kısa sürede Rusya’da görmek istediklerini ifade etti.

Rus lider mesajında, “Seçimlerdeki inandırıcı zaferiniz, Mısır toplumundaki yüksek otoritenizin kanıtı. Seçim sonuçları Mısır halkının sizin ülkenin siyasi istikrarı, ekonomik büyümesi ve sosyal sorumlulukların yerine getirilmesi için öngördüğünüz tedbirleri desteklediğini gösteriyor… Rusya ile Mısır arasında zengin tarihi birikime sahip ilişkileri geliştirmek için ortak çalışmalar yapmaya hazırım.” değerlendirmesinde bulundu.

Putin, Rusya ve Mısır’ın küresel ve bölgesel sorunların üstesinden gelmek için birlikte çalışabileceğini, ortak tehdit ve meydan okumalara karşı da yapıcı işbirliği içinde olabileceklerini vurguladı. Rus lidere göre, Mısır uluslararası arenada aktif varlığını sürdürecek ve Afrika’da Arap İslam dünyasında lider konumunu güçlendirecek.

Mısır’da 3 Temmuz 2013’de ordu darbe yaparak yönetime el koymuştu. Mayıs ayında yapılan seçimlerinde ise Savunma Eski Bakanı Abdülfettah Sisi oyların yüzde 96,9’unu alarak cumhurbaşkanı seçildi.

CİHAN

Yorumlar