Pistorius duruşması 5 Mayıs’a ertelendi

Güney Afrika’da yaklaşık bir aydır devam eden Oscar Pistorius duruşmasına 2 hafta ara verildi.

Google Haberlere Abone ol
Pistorius duruşması 5 Mayıs’a ertelendi

Güney Afrika’da yaklaşık bir aydır devam eden Oscar Pistorius duruşmasına 2 hafta ara verildi. Mahkemenin kararı, 7 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerin hemen öncesine ertelenmesi ise eleştirilere neden oldu.

27 yaşındaki altın madalyalı ampute atlet, geçen yıl Sevgililer Günü’nde model sevgilisi Reeva Steenkamp’i Pretoria’daki evinde gece yarısı “hırsız zannederek” öldürmüştü. Savcı Nel’in iki hafta boyunca sorguladığı Pistorius’un önceki ifadeleriyle birçok kez çeliştiği gözlendi. Nel, defalarca Pistorius’u, sorgudan kurtulmak için işi duygusallığa vurmakla suçladı. Birçok yerli ve yabancı basın mensubunun takip ettiği duruşmayı izleyenler, Pistorius’un sık sık ağlaması, bazen hıçkırıklara boğulması üzerine, Nel’i ünlü sporcuya karşı çok sert olmakla suçladı.

Savcı Nel, son olarak tanıklık eden bilirkişi Jeolog Roger Dixon’un raporlarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Savcı, olay yeri inceleme ekibinden olan Dixon’un, ses ve balistik uzmanı olmadığını, yapılan testlerin sağlıksız olduğunu ve Dixon’un birçok önemli ayrıntıya kaçamak cevap verdiğini söyleyince, mahkemede gergin anlar yaşandı.

Hakim Masipa, son tartışmalardan önce, 2 bin sayfalık kayıtların incelenmesi için tatilde de çalışılmasını istedi.

Pistorius, geçen yıl Şubat ayında yaklaşık 120 bin dolar kefaletle serbest bırakılmıştı.
CİHAN

Yorumlar