Peugeot, Citroen ve Mitsubishi, Rusya Üretimini Durdurdu

Peugeot, Citroen ve Mitsubishi Motors'un Rusya'da ortak üretim yaptığı PCMA Rus, Peugeot, Citroen ve Mitsubishi model araçların üretimini geçici durduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Peugeot, Citroen ve Mitsubishi, Rusya Üretimini Durdurdu

Fransız PSA Peugeot, Citroen ve Mitsubishi Motors'un Rusya'da birlikte üretim yaptığı PCMA Rus, Peugeot, Citroen ve Mitsubishi model vasıtaların üretimini geçici şekilde durduğunu açıkladı. Ukrayna krizi ve yaptırımlar sebebiyle zor bir çağın yaşandığı Rusya pazarında daha öncelikle de Opel üretimini durdurmuştu.

İŞTEN ÇIKARILDILAR

Moskova'nın güneyinde yer piyasa Kaluga kentindeki fabrikada en az 100 şahıs de işten çıkarıldı. Petrol varil fiyatlarının da düşmesi ile 2015'de yüzde 4-5 küçülme bekleyen Rusya'da araba satışlarında yüzde 35 sularında daralma bekleniyor. Uzun zaman yüksek satışların görüldüğü Rusya'da 2014'de araba satışları yüzde 10 azalmıştı.

SEBEP EKONOMİK KRİZ

PCMA Rus'tan konuda yapılan izahatda 'Piyasada fena şartların devam etmesi sebebiyle bu zor kararı almak zorunda kaldık.' denildi.

BU MODELLER ÜRETİLMEYECEK

Citroen C4 Sedan ve Peugeot 408 modellerin üretimi 27 Nisan-10 Temmuz içerisinde yapılmayacak. Spor tiplerin üretimi ise 2 Nisan-12 Mayıs arası durdurulacak.

YILLIK 125 BİN ARAÇ ÜRETİYORDU

PCMA Rus'un yüzde 70'i Peugeot'a, yüzde 30'u da Mitsubishi'e ait. 2012'de faaliyete başlayan Kaluga bölgesindeki fabrikanın yıllık 125 bin vasıta üretim kapasitesi bulunuyor.

OPEL'DE DURDURMUŞTU

General Motors da 18 Mart'ta, Opel markası ile Chevrolet'nin popüler modellerini Rusya piyasasından çektiğini ve sırf Cadillac ile Chevrolet'in Premium modelleri üstünde yoğunlaşacaklarını duyurmuştu. GM, St.Petersburg'daki fabrikayı önümüzdeki aylarda kapatacak.

SATIŞLAR DÜŞTÜ

Rusya'da yaşanan ekonomik krizden araba sahası direk etkileniyor. Avrupa İşletmeler Birliği'nin (AEB) verilerine oranla Şubat ayında araba satışları bir önceki senenin tıpkı zamanına oranla yüzde 37,9 gerileyerek 128 bin 298'e düştü. Şubat 2014'de Rusya'da araba satışları 206 bin şekilde gerçekleşmişti. AEB'e oranla 2015'de Rusya'da araba satışları 1,89 milyona gerileyecek.

TÜRKİYE EN ÇOK BU İSİMLERİ KONUŞUYOR

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar