Patent Noktayı Koydu: Tuvalet Kağıdını Yanlış Kullanıyoruz

Tuvalet kağıdının yüzü önde mi olmalı, yoksa arkada mı? Bu soru yüzünden birbirini kıran karı kocalar, ev arkadaşları ve daha niceleri artık kavga etmeyi bırakabilir.

Google Haberlere Abone ol
Patent Noktayı Koydu: Tuvalet Kağıdını Yanlış Kullanıyoruz

İnternette bir süredir ayakyolu kağıdının yüzü evvela mi yok ise arkada mı olmalı konusu için (oldukça gereksiz) bir tyükselişma var. Bazı insanlar ayakyolu kağıdının yüzünün önde olması gerektiğini savunurken, birileri da arkada olması gerektiğini savunuyor. Ve bu % dayanaksız tyükselişma, bütün uluslardan pek aşırı internet kullanıcısının boş yere birbirini kırmasına neden oluyor.

YETKİLİLER SON NOKTAYI KOYDU

Nice karı kocayı ayırma noktasına getiren, arkadaşlıkları bitiren bu tyükselişmaya bugün itibarı ile bir son verilecek. Zira 19. Yüzyılda yapılan bir patent başvurusu, ayakyolu kağıdının en doğru kullanımını gözler önüne serdi.

TUVALET KAĞIDININ NASIL KULLANICAĞI NETLEŞTİ

Söz konusu müracaat 1891'de New York'lu iş adamı Seth Wheeler sebebi ile yapılmıştı. Tuvalet kağıdının hangi bölgelerden yırtılacağını, nasıl durması gerektiğini ve hangi maddeden yapıldığını aleni belli eden çizime bakılırsa, ayakyolu kağıdının yüzü öne doğru olmalı.

Bu konuyu da çözdüğümüze göre, bundan sonra daha ciddi sorunlara odaklanabiliriz.


Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar