Pakistan’ın en büyük TV’sinin lisansı askıya alındı

Pakistan Elektronik Medya Düzenleme Kurumu (PEMRA) tarafından ülkenin en büyük televizyonu GEO TV’nin lisansını askıya alınması, Pakistan Ulusal Meclisi’nde tartışıldı.Ülke gündemine oturan konu ile ilgili konuşan Avami Ulusal Parti lideri...

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’ın en büyük TV’sinin lisansı askıya alındı

Pakistan Elektronik Medya Düzenleme Kurumu (PEMRA) tarafından ülkenin en büyük televizyonu GEO TV’nin lisansını askıya alınması, Pakistan Ulusal Meclisi’nde tartışıldı.

Ülke gündemine oturan konu ile ilgili konuşan Avami Ulusal Parti lideri Afrarisab Khattak, demokrasi vurgusu yaptı. Khattak, gazetecilerin ülkede demokrasiye katkı sağlamak için hayatlarını feda ettiklerini ifade etti.

Khattak ayrıca, hükümeti ifade özgürlüğünü kısıtlayan bu uygulama konusunda gerekeni yapmaya davet ederken, “Medyanın bir ülkede özgür olması demokrasinin temel esaslarındandır.’’ şeklinde ifadeler kullandı.

“Medya’da bazı durumlar karışıklık çıkarabilmektedir.” diyen Khattak, ancak hiçbir medya kurumunun bu şekilde yasaklanmasını kabul etmeyeceklerini söyledi.

GEO TV’NİN LİSANSI ASKIYA ALINDI

PEMRA, önceki gün ülkenin en büyük medya yayın organı GEO TV’nin ve aynı gruba ait iki televizyon kanalının lisansını askıya aldı.

Pakistan Savunma Bakanlığı, GEO TV Haber Sunucusu Hamid Mir’in silahlı saldırıya uğraması sonrası yaptığı yayınlardan dolayı GEO TV’nin lisansının iptali için PEMRA’ya dilekçe göndermişti. PEMRA, Pakistan İstihbarat Teşkilatı’na muhalif yayın yapan GEO TV aleyhine sunulan dilekçeleri değerlendirmek üzere bir komite oluşturmuştu.

Komite, önceki gün, GEO TV, GEO Eğlence ve GEO Tez kanallarının lisansının askıya alındığı yönünde karar aldıklarını açıklamıştı.

Komite ayrıca, GEO TV’nin ofislerini kapatma ve lisansını iptal etme ile ilgili nihai kararın, 28 Mayıs’ta yapılacak görüşmeler sonrası alınacağını duyurdu.

GEO TV'nin yayınları ülke genelinde de protesto edilmiş ve PEMRA'ya kanalın lisansının iptali için yaklaşık 10 bin dilekçe gönderilmişti.

CİHAN

Yorumlar