Pakistan’da Türk okullarından bir eğitim hizmeti daha

Pakistan’da halkın bağrına bastığı Türk okulları, ülke eğitimine katkı yapmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da Türk okullarından bir eğitim hizmeti daha

Pakistan’da halkın bağrına bastığı Türk okulları, ülke eğitimine katkı yapmaya devam ediyor. Türk eğitim kurumlarının düzenlediği ve 11 bini aşkın öğrencinin yarıştığı dokuzuncu okullar arası matematik olimpiyatlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Pakistan’da Türk okullarının düzenlediği ve ülkenin dört bir yanında öğrencilerin katıldığı okullar arası matematik olimpiyatı ödül töreni, başkent İslamabad’da yapıldı. Törene Pakistan Bilim Teknoloji Bakanı Zahid Hamid’in yanı sıra Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Bilim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Manzoor H. Soomro, Enformasyon ve Telekomünikasyon Bakanlığı yetkilisi Saghir Enver Watto, Bahalalpur İslam Üniversitesi Rektörü Muhammed Muhtar, çok sayıda eğitimci ve işadamı katıldı.

Ödül töreninde konuşan Pakistan Bilim Teknoloji Bakanı Zahid Hamid, Türk okullarının “İki ülke bir millet” sloganına inandığını vurguladı. Bakan Hamid ayrıca dereceye giren öğrencileri ve ailelerini kutlayarak, Türk okullarını yönetim ve kadrosundan övgüyle bahsetti.

Programa davet edilmekten dolayı onur duyduğunu belirten Bakan Hamid, “Pak –Türk eğitim kurumları bu ülkeye büyük hizmet ediyor. Bu okullar kaliteli eğitimin yanında insani değerler konusunda da öğrencilere yardım ediyor. Bu okullar sadece matematik alanında değil, aynı zamanda diğer alanlarda da Pakistan'ın dikkatini çekiyor.” dedi.

Bahalalpur İslam Üniversitesi Rektörü Muhtar ise okullardan sitayişle bahsederken, sahip olduğu eğitim sisteminin sadece Pakistan'da değil, bütün dünyada en iyiler arasında olduğunu söyledi. Muhrat, Türk okullarının öğrencileri gelecekte ülkeleri için faydalı bir vatandaş olarak yetiştirdiğine dikkat çekti.

Dereceye giren öğrencilerin aileleri Türk okullarına ülke eğitimine katkıda bulundukları ve öğrencilere kendilerini gösterme imkanı sağladıkları için teşekkür etti.

Pakistan genelinde 8. sınıflarda birinciliği kazanan örenciye El Harezmi ödülü verilirken, diğer sınıflarda birinciye 500 dolar, ikinciye 400 dolar ve üçüncüye 300 dolar para ödülü verildi.

Pakistan medyasının büyük ilgi gösterdiği Türk okullarının düzenlediği okullar arası matematik olimpiyatı, ülkenin en kapsamlı matematik olimpiyatı olma özelliğini taşıyor. CİHAN

Yorumlar