Pakistan’da soğukların bastırmasıyla "Londra Pazarı" canlandı

Pakistan’da kış ayının etkisini hissettirmeye başlaması ile elbise pazarları canlanmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da soğukların bastırmasıyla "Londra Pazarı" canlandı

Pakistan’da kış ayının etkisini hissettirmeye başlaması ile elbise pazarları canlanmaya başladı. Gelirleri uygun olan insanlar ihtiyaçlarının alışveriş merkezlerinden giderirken, fakir aileler çareyi ikinci el pazarlarına yönelmekte buluyor. Hal böyle olunca dar gelirli ailelerin seçimi olan ikinci el pazarları, en kalabalık günlerini yaşıyor.

Pakistan’ın başkenti İslamabad’a 60 kilometre uzaklıktaki Revalpindi şehrinde kurulan ikinci el pazarına yoğun ilgi gösteriliyor. Halk arasında ‘London Pazar’ (Londra Pazarı) olarak adlandırılan pazarlarda, ikinci el mont, ceket, kazak, kışlık pantolon, yorgan, battaniye ve süeter gibi kış elbiseleri bulmak mümkün.

Dar gelirli ailelerin uğrak yeri olan ve Avrupa’dan getirilen ikinci el kışlık malzemelerin satıldığı yer olarak bilinmesinden dolayı pazar ‘Londra Pazarı’ ismini almış.

Pazar esnafını sadece Revalpindililer oluşturmuyor. Değişik şehirlerden gelen insanlar da nereden getirdikleri pek bilinemeyen ikinci el kışlık elbiseleri satarak gelirlerine katkıda bulunuyor.

Satılan kullanılmış malzemelerin Afganistan sınır bölgesine NATO uçaklarından atılan yardım malzemeleri olduğu söylenirken, deprem sel gibi doğal afetlerden kalan yardım malzemelerinin de olabileceği kaydediliyor. Ancak daha çok Avrupa’dan gelen kullanılmış elbiseler olduğu düşünülüyor.

Sadece Revalpindi şehrinde değil ülke genelinde de Londra pazarlarına rastlamak mümkünken, başkent İslamabad’da toplu olmasa da yer yer ikinci el elbise satılan tezgâhlar görülebiliyor.

Değişik şehirlerden gelen insanlar Revalpindi şehrinin en işlek caddesi olan Raja pazarda tezgâhlarını kurup ikinci el malzeme satıyor. Tezgâh kuramayan insanların ise arabalarda, bisiklet üstünde veya omuzlarında taşıyarak elbiseleri satmaya çalışıyor.

Piyasanın çok altında fiyata satılan kışlık ikinci el giysilerden ise dar gelirli aileler gayet memnun. CİHAN

Yorumlar