Pakistan’da ilk iftar heyecanı

Ramazan'a Türkiye’den iki gün sonra başlayan kardeş ülke Pakistan’da halk, ilk iftarını bugün açtı. Başkent sokaklarına iftar saati sakinliği hakimken dar gelirli vatandaş bütçelerine uygun alışveriş yapabilecekleri çarşılara akın...

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da ilk iftar heyecanı

Ramazan'a Türkiye’den iki gün sonra başlayan kardeş ülke Pakistan’da halk, ilk iftarını bugün açtı. Başkent sokaklarına iftar saati sakinliği hakimken dar gelirli vatandaş bütçelerine uygun alışveriş yapabilecekleri çarşılara akın etti.

Başkent İslamabad’da fakir halkın uğrak mekanı Karaçi Kampani çarşısında da iftar heyecanı hakimdi. Tezgahları ve lokantaları, Pakistan’a özgü yağlı ve baharatlı yiyecekler süsledi. Pakistanlıların en çok sevdiği iftariyelik yiyecekler samosa ve pakora (patatesli börek çeşitleri) yoğun talep vardı. Satıcılar müşterilere iftar öncesi ürünlerini sunabilmek için zamanla yarıştı.

Kimi insanlar ilk iftarını lokantalarda geçirirken çarşının bazı bölgelerinde ise fakir insanlara iftar yemeği dağıtıldı. Kaldırım taşına oturan insanlar Pakistan’ın ünlü biryani yemeği ve şerbetle ilk orucunu açmış oldu.

Bir çarşı esnafı, "Samosa ve Pakora pişiriyoruz. Ramazan ayı ile yüzümüz gülüyor. Mutluyuz satışlarımız da arttı." dedi.

Nadiruşllah isminde bir Pakistanlı ise ‘’Bugün ilk oruç günümüz. İlk iftarımızı açıyoruz. Ramazan ayı bereket ayı. Elhamdülillah imkanımız var; yemeğimizi yiyor, namazımızı kılabiliyor ve orucumuzu tutabiliyoruz. Mutluyuz.’’ ifadeleri ile hislerini aktardı. CİHAN

Yorumlar