Pakistan’da bahar şenliği

Havaların ısınması ile birçok ülkede olduğu gibi Pakistan'da da bahar şenlikle karşılandı.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da bahar şenliği

Havaların ısınması ile birçok ülkede olduğu gibi Pakistan'da da bahar şenlikle karşılandı. Pakistanlılar, başkent İslamabad’da parklara akın etti.

İlkbaharı coşku içinde yaşamak isteyen Pakistan halkı, baharın ilk günlerinden itibaren şenliklere katılıyor. Ülkede ılık hava Mayıs'ın ortalarından itibaren yerini 50 dereceyi geçen kavurucu sıcağa bırakacak.

Bu yıl bahar ayında iki ayrı parkta kuş sergisi, çiçek sergisi ve Neza Bazi (cirit oyunu) etkinlikleri ile Pakistan halkı eğlenceli günler geçiriyor. Başkent İslamabad’daki Yasemin Park'ta, kuş ve çiçek sergisi düzenlendi.

Serginin ilk günlerinden itibaren parka gelen Pakistanlılar, çeşit çeşit kuş ve çiçekleri indeledi. Halk, rengarenk çiçeklerin yanında fotoğraf çektirdi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan bir kadın, "İslambad’da bahar ayı bambaşka oluyor. Ben Karaçi’den geliyorum ve burası çok hoş çok güzel çiçekler ve kuşlar var. Burada olmak güzel." ifadeleriyle duygularını paylaştı. Çok eğlendiğini söyleyen bir genç kız ise "Bahar mevsimi muazzam bir mevsim. Burada kuşlar ve çiçekler sergileniyor. Çok hoş." dedi.

Çiçeklerden yapılan Pakistan bayrağı haritası insanların dikkatini çekti. Başkentin diğer bir bölgesindeki Fatma Cinnah parkında ise Pakistanlılar için bir tutku olan Neza Bazi (Cirit) oyunu oynandı. Büyük ilgi ve keyif ile izlenen oyun yaklaşık üç saat sürdü. Cirite benzeyen oyunda biniciler ellerindeki ciritlerle yaklaşık 150 metrelik alanda yarışa giriyor. 4’lü takım halinde oynan oyunda hedef, sivri uçlu ciritlerle yere koyulan tahtaları alıp bitiş çizgisine ulaşmak.

Büyük bir ilgi ve beğeniyle izlenen oyun çok renkli görüntülere sahne oluyor. Binicilerin Pakistan’ın geleneksel kıyafetlerini giydiği yarış esnasında 'Ya Ali' diye naralar atılıyor. Davul ve zurnanın eşlik ettiği oyun alanında bazı atların müziğe ritim tutarak ayak hareketleri yaptığı gözleniyor. CİHAN

Yorumlar