Pakistan Medya Düzenleme Kurumu, Geo TV'den savunma talep etti

Pakistan Elektronik Medya Düzenleme Kurumu, (PEMRA) ülkenin ünlü gazetecisi ve Geo TV haber sunucusu Hamid Mir’in saldırıya uğraması sonrası yaptığı yayınlardan dolayı Geo TV’ye gerekçeli uyarı verdi.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan Medya Düzenleme Kurumu, Geo TV'den savunma talep etti

Pakistan Elektronik Medya Düzenleme Kurumu, (PEMRA) ülkenin ünlü gazetecisi ve Geo TV haber sunucusu Hamid Mir’in saldırıya uğraması sonrası yaptığı yayınlardan dolayı Geo TV’ye gerekçeli uyarı verdi. Kurum ayrıca 6 Mayıs’a kadar kanalın yöneticilerinden savunma talep etti.

Geçtiğimiz cumartesi günü silahlı kişiler tarafından saldırıya uğrayan ünlü gazeteci Mir, vurulmadan önce "Eğer başıma bir şey gelirse bundan Pakistan istihbarat teşkilatı başkanı ve emekli General Zahirul İslam sorumlu olacak" ifadesini kullanmıştı. Saldırının ardından Geo TV’de bu konunun saatlerce dillendirilmesi asker ve yerel yönetimini harekete geçirdi.

Önceki gün Savunma Bakanlığı, Geo TV’nin yayın yönetmenliklerini ihlal ettiğini gerekçe göstererek, PEMRA’ya dilekçe sundu. PEMRA’ya sunulan dilekçede bahsi geçen yayın organının ulusal kurumlara saldırı niteliğinde yayın yapıldığı gerekçesi ile kanalın yayın hakkının durdurulmasını ve lisansının iptal edilmesini talep etti. PEMRA, kanala gerekçeli uyarı verirken, kanaldan 14 gün içinde savunma talep etti.

Öte yandan Pakistan ordusu da ülkenin en önemli kurumlarından birinin yıpratılmaya çalışıldığını ve bu konuda gereken yasal adımların atılacağını duyurdu.

Geçtiğimiz cumartesi akşam saatlerinde Hamid Mir'in aracına yaklaşan kimliği belirsiz 3 motosikletli kişi, otomobili kurşun yağmuruna tutmuştu. Kanlı saldırıda, Mir’e 3 kurşun isabet etmişti. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan Mir, müşahede altında tutuluyor.
CİHAN

Yorumlar