Otomotiv sektörünün gözde ülkesi Brezilya'da üreticiler zor durumda

Latin Amerika’da otomotiv sektörünün önde gelen ülkelerinden Brezilya’da, birçok üretici dar boğaza girmiş durumda. Son dönemde oto satışlarının düşmesi ve stokların dolması nedeniyle zararın eşiğine gelen üreticiler tedbir arayışına...

Google Haberlere Abone ol
Otomotiv sektörünün gözde ülkesi Brezilya'da üreticiler zor durumda

Latin Amerika’da otomotiv sektörünün önde gelen ülkelerinden Brezilya’da, birçok üretici dar boğaza girmiş durumda. Son dönemde oto satışlarının düşmesi ve stokların dolması nedeniyle zararın eşiğine gelen üreticiler tedbir arayışına girdi.

Neredeyse tüm markalara ait üretim ve montaj tesislerinin bulunduğu ülkede, bazı üreticiler kısmi yavaşlatmaya giderken, bazıları ise çareyi üretimi askıya almakta buldu. Ülkenin en büyük 8 kamyon üreticisi arasında bulunan Volvo firması da aynı nedenle Curitiba bölgesinde bulunan fabrikasındaki üretimi durdurup, işçileri toplu şekilde evlerine yolladı. .

Yeni tedbirlerin alınması için hükümet ile toplu şekilde görüşmek isteyen üreticiler, süresiz izne gönderilen işçilerin devlet tarafından işsizlik sigortası kapsamına alınmasını talep ediyor.

Stokları eritmek için yeni pazarlama stratejileri geliştiren üreticiler, krizden çıkış için Arjantin gibi farklı ülkelere yöneliyor. Ülkedeki finans kuruluşlarının gelecek aydan itibaren kredi sağlama koşullarını daha serbest bırakmasıyla sektörde toparlanma bekleyen Mercedes CEO’su, yıl sonu itibariyle satışlarında yüzde 10’luk bir düşüş yaşanacağını öngörüyor.

200 milyon nüfuslu pazarıyla oto sanayisi için cazibe merkezi olan Brezilya’da, 30’a yakın fabrikada onbinlerce Brezilyalı istihdam ediliyor.

CİHAN

Yorumlar