Oscar Pistorius intihar edebilir

Güney Afrika'da kız arkadaşını öldürmekle yargılanan ampute atlet Oscar Pistorius'un "intihar etme riskinin" bulunduğu belirtildi. Olimpiyat atletini bir ay boyunca gözlemleyen psikoloğun raporunu okuyan avukat, müvekkilinin "Post Travmatik Stres...

Google Haberlere Abone ol
Oscar Pistorius intihar edebilir

Güney Afrika'da kız arkadaşını öldürmekle yargılanan ampute atlet Oscar Pistorius'un "intihar etme riskinin" bulunduğu belirtildi. Olimpiyat atletini bir ay boyunca gözlemleyen psikoloğun raporunu okuyan avukat, müvekkilinin "Post Travmatik Stres Bozukluğu (PTSB)" yaşadığını söyledi.

Avukat, Pistorius'un "hırsız zannederek öldürdüğü kız arkadaşı Reeva Steenkamp ardından büyük üzüntü yaşadığını ve ağır stres altında olduğunu" ifade etti.

Pazartesi günü savcı Gerry Nel, hastanenin raporuna dayanarak Pistorius'un 'cinayeti' işlediği anda ruh sağlığının yerinde olduğunu ifade etmişti. Nel, ampute atletin, geçen yıl Sevgililer Günü'nde tartıştığı 29 yaşındaki model ve hukuk mezunu Steenkamp'ı kasten öldürdüğü görüşünü tekrarladı. Nel'in iddiası üzerine Pistorius'un şu ana kadar yapmadığı şekilde "manalı şekilde tebessüm etmesi" dikkatlerden kaçmadı.

Bugün 32'inci defa toplanan duruşmada, Pistorius'un 7 yıl menejerliğini yapan Petrus van Zyl tanık olarak dinlendi. Zyl, Savcı Nel'in, "Oscar ile Steenkamp arasında tartışma yaşanıp yaşanmadığı" sorusuna, "Kavga yaptıklarını duymadım. Pistorius ne kadar disiplinli çalıştığını Steenkamp'a göstermek istiyordu ve daha önce trafikte gasp vakası yaşadığı için arabasını çok hızlı sürüyordu." dedi. CİHAN

Yorumlar