Oramiral Bostanoğlu, Çinli askerlerin yüksek güveninden etkilendi

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) Deniz Kuvvetleri Kuzey Çin Denizi Donanması'nı ziyaret etti ve Çinli askerlerin sahip olduğu yüksek moral ve güvenden etkilendiğini söyledi.Çin ziyareti kapsamında...

Google Haberlere Abone ol
Oramiral Bostanoğlu, Çinli askerlerin yüksek güveninden etkilendi

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) Deniz Kuvvetleri Kuzey Çin Denizi Donanması'nı ziyaret etti ve Çinli askerlerin sahip olduğu yüksek moral ve güvenden etkilendiğini söyledi.

Çin ziyareti kapsamında Jinan Askeri Bölge Komutan Yardımcısı ve Kuzey Çin Denizi Donanma Komutanı Yuan Yubai ile görüşen Bostanoğlu, ziyaretinin verimli geçtiğini belirtti. Çin Uluslararası Radyosu’na göre, Bostanoğlu, Çin’in yeni tip füze firkateyni Weifang ile donanmaya ait bir denizaltıda inceleme yaptı.

Bostanoğlu 3 gün önce de Çin Merkezi Askeri Komisyonu Başkan Yardımcısı Fan Changlong ile görüşmüştü.

Görüşmede Fan Changlong, diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana geçen 43 yılda, Çin ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin sürekli ve sağlıklı bir şekilde geliştiğini ifade etti ve Türkiye hükümetinin "tek Çin" politikasını, Çin'in terörle mücadele konusundaki tutumunu ve ilgisini anlayışla karşılayarak, desteklemesini takdirle değerlendirdi.

Radyonun haberinde ayrıca Fan, Türkiye'nin, Çin'in egemenliği ve toprak bütünlüğü ile ilgili konularda Çin'e destek vermeye devam etmesi arzusunu da dile getirdi. Fan, iki ordu arasındaki ilişkilere büyük önem veren Çin'in, deniz kuvvetleri arasında temas da dahil, çeşitli alanlarda öze ilişkin işbirliğini daha da derinleştirmeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Görüşmede Bostanoğlu ise Türkiye ve Çin'in çeşitli alanlarda verimli işbirliği yaptığını hatırlatarak, iki ülkenin deniz kuvvetleri arasındaki işbirliğinin sürekli bir şekilde derinleştirilmesi arzusunu dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar