Nuceyfi: Irak Ordusu'nun savaşmaya niyeti yoktu

Musul Valisi Useyil Nuceyfi, Irak-Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) Musul'u terk eden Irak Ordusu'nun savaşmaya niyeti olmadığını söyledi.Yıllarca Irak Ordusu için her türlü maddi imkanın sağlandığını belirten Nuceyfi, "ancak gördük ki ordunun...

Google Haberlere Abone ol
Nuceyfi: Irak Ordusu'nun savaşmaya niyeti yoktu

Musul Valisi Useyil Nuceyfi, Irak-Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) Musul'u terk eden Irak Ordusu'nun savaşmaya niyeti olmadığını söyledi.

Yıllarca Irak Ordusu için her türlü maddi imkanın sağlandığını belirten Nuceyfi, "ancak gördük ki ordunun ilk sınavında herş ey boşa gitmiş. Orduda savaşçı bir ruh yok." dedi.

Musul'dan ayrılmadan önce Irak Ordusu yetkilileri ile defalarca iletişime geçtiğini belirten Nuceyfi; ancak 'Her şey kontrol altında, merak etmeyin' deyip kendilerini geçiştirdiklerini dile getirdi.

Bölgesel Kürt Yönetimi yetkilileri ile de iletişime geçtiğini ve yardım istediğini belirten Nuceyfi, "Biliyorsunuz Irak merkezi hükümeti ve Bölgesel Kürt Yönetimi arasında bir anlaşma vardır. Irak Ordusu istemeden Peşmerge güçleri bizim bölgelere hareket edemez. Ancak Bölgesel Kürt Yönetimi yetkilileri, yardım istendiği takdirde harekete geçeceklerini belirtmiş durumdalar ve bunu defalarca da teyit ettim." ifadelerini kullandı.

Şu an Musul'da bulunan vatandaşların silahlanıp kendilerini koruduklarını belirten Nuceyfi; Musul kentini IŞİD militanlarına teslim edenlerin askerî mahkemede yargılanmaları gerektiğini vurguladı. CİHAN

Yorumlar