NSU şüphelisi Tino Brandt gözaltına alındı

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresiyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle Münih’teki Neonazi cinayetleri davasında “şahit” olarak dinlenen Neonazi Tino Brandt, çocukları suiistimal etmek ve suça teşvik nedeniyle gözaltına alındı....

Google Haberlere Abone ol
NSU şüphelisi Tino Brandt gözaltına alındı

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresiyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle Münih’teki Neonazi cinayetleri davasında “şahit” olarak dinlenen Neonazi Tino Brandt, çocukları suiistimal etmek ve suça teşvik nedeniyle gözaltına alındı.

Alman medyasında yer alan haberlere göre Brandt, Thüringen eyaletinde “çocukları cinsel yönden suiistimal etme ve onları fuhşa teşvik etme” gerekçesiyle tutuklandı. Gera Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada polis baskınının olayda mağdur olan gençlerden birinin ifadesi sonucu yapıldığı belirtildi.

Savcılık konuyla ilgili olarak geçen hafta 5 eve baskın yapıldığını ve bu evler arasında Brandt’ın ikametinin de bulunduğunu aktardı.

Thüringer Allgemeine adlı yerel gazetenin aktardığına göre, Brandt hakkında iki yıldır bu konuda soruşturma yapılıyordu.Thüringer Heimatschutz adlı Neonazi teşkilatlanmasının liderliğini yapan Brandt, NSU terör hücresiyle 1990’lı yıllardan beri irtibat halindeydi.

Uwe Mundlos, Uwe Böhnhardt ve Beate Zschaepe’nin yer altına inmesinden sonra NSU’ya yardım ve yataklık yapmakla suçlanan Brandt'ın, aynı zamanda Thüringen Eyaleti’nde Anayasa Koruma Teşkilatı’na “muhbir” olarak çalıştığı ve 100 bin Euro’dan fazla para aldığı basına yansımıştı. Brandt, 2001 yılına kadar ise aşırı sağ parti NPD’nin Thüringen eyalet teşkilatı başkan yardımcılığı yapmıştı. NSU Almanya’da sekizi Türk, biri Yunan, bir de Alman polis olmak üzere 10 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutuluyor. CİHAN

Yorumlar