NSU davasında teröristlere yardım ve yataklık itirafı

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasında bu hafta üç duruşma görüldü.

Google Haberlere Abone ol
NSU davasında teröristlere yardım ve yataklık itirafı

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasında bu hafta üç duruşma görüldü. Son iki duruşmada, terör örgütüne yardım yaptığı teziyle hakkında soruşturma yürütülen 38 yaşındaki Mandy S., susma hakkını kullanmadı ve ifade verdi. 1998 yılında güvenlik birimlerinden kaçan Uwe Mundlos, Uwe Böhnhardt ve Beate Zschape'yi bir arkadaşının evinde sakladığını itiraf eden S., NSU'nun üç üyesinin birkaç hafta bu evde kaldığını ve daha sonra onlarla bir irtibatının olmadığını savundu.

Ancak Mandy'nin isminin, davada başsanık olarak yargılanan Zschaepe'nin 2011 yılında Zwickau kentinde havaya uçurduğu evde ele geçirilen belgelerde yer alması, iddiayı havada bıraktı.

Mandy, cinayetlerden ve banka soygunlarından haberi olmadığını ileri sürerken, Zschape'nin Mandy'nin adını ve 2004 ila 2007 yılları arasında kullandığı evin adresinin yer aldığı bir kimliğin ateşe verilen evde bulunması kafaları karıştırdı. Aşırı sağcı çevrede aktif olan Mandy S., 1998 yılında bir dazlağın kapısına geldiğini yanlış işler yapan üç Neonaziyi saklayıp saklayamayacağını sorduğunu anlattı. Bu üç kişinin kim olduğunu bilmediği halde yardım ettiğini ileri süren S., mahkemede Zschaepe'yi tanımadığını iddia etti.

Zschaepe'nin 1998 yılında saklanırken şiddetli karın ağrısı olduğu için AOK sağlık kartını ona verip doktora gönderdiğini de dile getiren S., kaçak üçlünün Nasyonal Sosyalizm dönemini övüp Yahudi vatandaşları aşağılayan 'Pogromly' oyununu da hazırladıklarını hatırladı. Salı günkü duruşmada ise Jena kentinde bulunan karavan kiralama firmasının sahibi konuştu ve davada terör örgütüne yardım etmekle suçlanan Holger G. ve Andre E.'nin uzun yıllar kendilerinden araba kiraladıklarını söyledi. Bu araçların bazılarının, cinayetlerin işlendiği zamanlara denk gelmesi dikkat çekti.

Öğleden sonra da cinayetlerin işlendiği Ceska 83 marka silahı temin eden Andreas S. isimli şahsın ifadesini alan polis memuru, bu şahıstan silahı Ralf Wohlleben ve Carsten S.'in satın aldığını anlattığını kaydetti. CİHAN

Yorumlar