NSA sadece Merkel’i dinlememiş

ABD gizli servisi NSA’nın Başbakan Angela Merkel’i dinlemesi, Alman gizli servisi ve Federal Savunma Bakanlığı’nda birer casus bulundurması skandalından sonra Alman basını şimdi de dinlenen siyasilerin sadece başbakandan ibaret olmadığı...

Google Haberlere Abone ol
NSA sadece Merkel’i dinlememiş

ABD gizli servisi NSA’nın Başbakan Angela Merkel’i dinlemesi, Alman gizli servisi ve Federal Savunma Bakanlığı’nda birer casus bulundurması skandalından sonra Alman basını şimdi de dinlenen siyasilerin sadece başbakandan ibaret olmadığı yönünde bir haberi paylaştı.

Spiegel dergisinin haberine göre NSA; Sol Parti’den Steffen Bockhahn ile yakın bir çalışanı arasında gidip gelen SMS’leri araştırdı. Bockhahn’ın Federal Meclis Denetleme Kurulu’na ilişkin e-postalarının da ele geçirilmeye çalışıldığı iddia edildi.

Bir diğer iddiaya göre NSA Araştırma Komisyonu’nun Birlik partileri (CDU/CSU) kanadı başkanı Roderich Kiesewetter’in de cep telefonuna girilmeye çalışıldı. Kiesewetter, telefonunun teknik kontrole tabi tuttuğunu ve birilerinin cep telefonunu kullanma girişiminde bulunduğunu öğrendiğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar