NSA Komisyonu, Snowden’i dinlemek istiyor

Amerika ile yaşanan dinleme skandalını araştırmak için kurulan Federal Meclis NSA Araştırma Komisyonu, sürpriz bir kararla NSA belgelerini sızdıran Moskova’da yaşayan Edward Snowden’i şahit olarak dinlemek istediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
NSA Komisyonu, Snowden’i dinlemek istiyor

Amerika ile yaşanan dinleme skandalını araştırmak için kurulan Federal Meclis NSA Araştırma Komisyonu, sürpriz bir kararla NSA belgelerini sızdıran Moskova’da yaşayan Edward Snowden’i şahit olarak dinlemek istediğini açıkladı. İktidar partileri CDU/CSU ve SPD’nin çekingen kalmasına karşılık muhalefet partileri Yeşiller ve Sol Parti, Snowden’in dinlenmesi için ısrarcı oldu. Moskova’da ilticacı statüsüyle yaşayan Snowden’in Almanya’ya gelip gelemeyeceği ise tartışılıyor.

Avrupa Parlamentosu’nun yazılı olarak Snowden’in şahitliğine başvurduğunu söyleyen Komisyon Başkanı Clemens Binninger, Snowden’in bildiklerini paylaştığını ve daha fazla bir katkı vereceği konusunda şüpheli olduğunu ifade etti. Amerikalı Eski NSA Ajanı Snowden’in dinlenip dinlemeyeceği yönünde yapılan başvurunun haftaya karara bağlanacağı kaydedildi. Perşembe günü ilk oturumunu yapan NSA Araştırma Komisyonu’nun ilk şahidi Haziran ayında dinlemesi bekleniyor.

Komisyonun Amerika, Kanada, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerin gizli servislerinin Almanya’daki faaliyetleri ve iletişim bilgilerinin ne kadar güvende olduğunu araştırması bekleniyor. CİHAN

Yorumlar