Norveç'ten Suriye savaşına katılan gençlerin sayısı artışta

Norveç oturumuna sahip bir Somalilinin, Suriye savaşında hayatını kaybettiği açıklandı. Güvenlik birimlerinin, uzun yıllar Norveç'te ikamet eden Somalili kişi hakkında herhangi bir bilgi vermekten kaçındığı kaydedildi. Ayrıca bugüne kadar...

Google Haberlere Abone ol
Norveç'ten Suriye savaşına katılan gençlerin sayısı artışta

Norveç oturumuna sahip bir Somalilinin, Suriye savaşında hayatını kaybettiği açıklandı. Güvenlik birimlerinin, uzun yıllar Norveç'te ikamet eden Somalili kişi hakkında herhangi bir bilgi vermekten kaçındığı kaydedildi. Ayrıca bugüne kadar en az 7 Norveç vatandaşlığına sahip gencin Suriye savaşında yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Daha önce, Radyo-Televizyon Kurumu’nun (NRK) internet sitesinde yer alan bir habere göre, Suriye'ye savaşmak için giden 25 yaşındaki Arnavut asıllı Egzon Avdyli isimli gencin geçtiğimiz aylarda öldüğü belirtilmişti.

Acılı haberi alan gencin ailesinin oldukça zor anlar yaşadığı, çocuklarının başına gelen olaylar hakkındaysa çok az bilgiye sahip oldukları ifade edilmişti. Polis Güvenlik Servisi'nin (PST) yaptığı açıklamalara göre, şu anda 50'nin üzerinde Norveç oturumuna sahip gencin Suriye'deki iç savaşa katıldığını belirtildi.

CİHAN

Yorumlar