Norveç, Breivik katliamı sonrası polis sayısını artırıyor

Norveç, Breivik katliamı sonrası ülkede polis sayısını artırma kararı aldı. Oslo Polis Akedemisi, önümüzdeki 10 yılda mezun olacak polis memuru sayısını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Norveç, Breivik katliamı sonrası polis sayısını artırıyor

Norveç, Breivik katliamı sonrası ülkede polis sayısını artırma kararı aldı. Oslo Polis Akedemisi, önümüzdeki 10 yılda mezun olacak polis memuru sayısını açıkladı. Rakamlara göre 4 yıl içerisinde akademiden toplam 3 bin 500 polis mezun olacak. Sayının, 2023'te 7 bine ulaşacağı aktarıldı. Norveç'te şu an 14 bin 770 polisin görev yaptığı açıklandı.

Oslo polisi, aşırı sağcı Breivik'in 77 kişiyi katlettiği saldırıya müdahale yetersizliği sebebiyle eleştiriye maruz kalmış, başta dönemin adalet bakanı olmak üzere birçok polis şefi görevinden istifa etmişti. Katliam sonrası hükümetin oluşturduğu 22 Temmuz Komisyonu raporunda, Oslo polisinde birçok eksikliğin ortaya çıktığı kaydedildi.

Raporda, kamuoyuna yöneltilen, '22 Temmuz günü polis görevini hakkıyla yerine getirebildi mi?' sorusuna halkın yüzde 68’inin 'Hayır' cevabı verdiği de belirtildi. Oslo Polis Birliği Başkanlığı, Norveç polisinin 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana ilk defa bu kadar büyük bir sınavdan geçtiğinin altını çizerek, "Tabi ki halkın, 22 Temmuz’la ilgili duygu ve düşüncelerine müracaat edilecektir." dedi.

VG gazetesinin yaptırdığı başka bir araştırmaya göreyse halkın yüzde 46’lık bir kesiminin Norveç polisine güveni çok az. Norveç Güvenlik Servisi (PST) Başkan Vekili Roger Berg, 22 Temmuz terör olayından sonra basına yaptığı bir açıklamada, terörist Anders Behring Breivik’in 77 kişiyi acımasızca öldürdüğü saldırı öncesi ve sonrası ülke güvenliğinin yetersiz kaldığı itirafında bulunmuştu. CİHAN

Yorumlar