Nijerya’da intihar saldırısı: 5 ölü

Nijerya’nın kuzey şehri Kano’da bomba yüklü bir araçla gerçekleştirilen intihar saldırısında 5 kişişin öldüğü bildirildi. Saldırının Sabon Gari semtindeki eğlence merkezinde gerçekleştiği ifade edildi. Görgü tanıkları dün gece...

Google Haberlere Abone ol
Nijerya’da intihar saldırısı: 5 ölü

Nijerya’nın kuzey şehri Kano’da bomba yüklü bir araçla gerçekleştirilen intihar saldırısında 5 kişişin öldüğü bildirildi. Saldırının Sabon Gari semtindeki eğlence merkezinde gerçekleştiği ifade edildi.

Görgü tanıkları dün gece yapılan saldırının sesinin kilometrelerce mesafeden duyulduğunu söyledi. Kano Polis Müdürü Adelere Shinaba ise yaptığı açıklamada, intihar saldırganı ile beraber toplam 5 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Kano’da ve diğer kuzey şehirlerde eylemler gerçekleştiren Boko Haram’ın olayın faili olduğu tahmin ediliyor. Boko Haram geçen yıl Mart ayında Kano’da düzenlediği intihar saldırısında 22 kişinin ölümüne sebep olmuştu.

Kano’daki kanlı saldırı güvenlik güçlerini alarma geçirirken, askerler bir taraftan da Boko Haram’ın kaçırdığı 200 kız öğrenciyi kurtarmak için operasyonlara devam ediyor.

CİHAN

Yorumlar