Nijerya’da çifte bombalı saldırı: 118 ölü

Nijerya’nın Jos şehrinde meydana gelen iki ayrı bombalı saldırıda 118 kişi hayatını kaybetti. Plateau eyaletinin başkenti Jos’un Ulusal Acil Durum Yönetimi Ajansı (NEMA) Koordinatörü Muhammed Abdulselam, patlamanın şiddetinden pazar alanındaki...

Google Haberlere Abone ol
Nijerya’da çifte bombalı saldırı: 118 ölü

Nijerya’nın Jos şehrinde meydana gelen iki ayrı bombalı saldırıda 118 kişi hayatını kaybetti.

Plateau eyaletinin başkenti Jos’un Ulusal Acil Durum Yönetimi Ajansı (NEMA) Koordinatörü Muhammed Abdulselam, patlamanın şiddetinden pazar alanındaki binaların çöktüğünü söyledi.

Abdulselam, “Enkaz altında daha fazla kişi olabilir.” dedi. Ölü sayısı ile ilgili kesin rakamın şimdilik 118 olarak belirlendiğini belirten Nijeryalı yetkili, yaralı sayısının ise 56 olduğunu söyledi.

Olay anını anlatan Peter Michael isimli bir Nijeryalı, “Gerçekten orada olan şey..Şok oldum, çünkü kadın, erkek, çocuk bir sürü insanı kaybettik. Aslında olanlar hayal gücünün de ötesinde.” diye konuştu.

Bir minibüs ve kamyon içine saklanan patlayıcıların 20 dakika arayla infilak ettiği belirtilirken, ölenlerin çoğunluğunun kadın olduğu kaydedildi.

Sert bir dille saldırıları kınayan Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan olayı “insan özgürlüğüne trajik bir saldırı” olarak değerlendirdi, failler için “zalim ve kötü” ifadelerini kullandı. Ülkenin güvenliğini sağlayamadığı gerekçesiyle istifa çağrılarıyla karşılaşan Jonathan, Boko Haram tarafından 200’den fazla kız öğrencinin kaçırıldığı olayda da etkisiz olmakla eleştirilmişti.

Nijerya’nın Chibok bölgesinde, 14 Nisan’da kaçırılan 223 kız öğrencinin bulunması için ABD, İngiltere ve Fransa'nın içinde bulunduğu uluslararası bir ekip oluşturulmuştu.

Nijerya’nın tam ortasında bulunan Plateau eyaleti, geçmişte birçok kez mezhepsel çatışma ve Boko Haram örgütünün saldırılarına sahne oldu.

CİHAN

Yorumlar