NATO: Müttefikler güçlü dayanışma içinde

Rus askerlerinin Kırım’ı işgali üzerine Polonya’nın çağrısıyla toplanan NATO müttefikleri, “Bu gelişmeler, Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenlik ve istikrarı için doğrudan ve ciddi etkilere sebep oluyor.

Google Haberlere Abone ol
NATO: Müttefikler güçlü dayanışma içinde

Rus askerlerinin Kırım’ı işgali üzerine Polonya’nın çağrısıyla toplanan NATO müttefikleri, “Bu gelişmeler, Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenlik ve istikrarı için doğrudan ve ciddi etkilere sebep oluyor.” açıklamasını yaptı.

Uluslararası toplumun yaptığı sürekli çağrılara rağmen Rusya’nın, Ukrayna’nın egemenliği, toprak bütünlüğü ve kendi uluslararası taahhütlerini ihlal ettiğini vurgulayan Kuzey Atlantik Konseyi, bu ciddi kriz karşısında müttefiklerin güçlü dayanışma ruhu içinde bir arada olduğunu belirtti.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, bu krizin İttifak’ın güvenliğine etkilerinin değerlendirmeye devam edileceği; Ukrayna ve Rusya ile temasların da süreceği kaydedildi.

Polonya hükümeti, Kuzey Atlantik Konseyi'nin, Washington Anlaşması'nın 4. maddesi çerçevesinde toplanmasını istemişti. NATO'nun 4. maddesi çerçevesinde bir üye ülke ulusal güvenliği, toprak bütünlüğü ya da bağımsızlığının tehlike altına girdiğini düşünmesi halinde istişareler için diğer üye ülkeleri toplantıya çağırabiliyor.


CİHAN

Yorumlar