Musul Valisi Esil Nuceyfi: Irak’ta savaş uçakları dekor görevi yapıyor

Irak’ın kuzeyindeki Musul Valisi Esil Nuceyfi, Irak'ta savaş uçaklarının dekor için kullanıldığını söyledi. Nuceyfi, Bağdat yönetimini, terör örgütü Irak -Şam- İslam Devleti'nin (IŞİD) Musul'da düzenlediği bombalı saldırılar karşısında...

Google Haberlere Abone ol
Musul Valisi Esil Nuceyfi: Irak’ta savaş uçakları dekor görevi yapıyor

Irak’ın kuzeyindeki Musul Valisi Esil Nuceyfi, Irak'ta savaş uçaklarının dekor için kullanıldığını söyledi. Nuceyfi, Bağdat yönetimini, terör örgütü Irak -Şam- İslam Devleti'nin (IŞİD) Musul'da düzenlediği bombalı saldırılar karşısında sessiz kalmak suçladı.

Savaş uçaklarının IŞİD saldırıları karşısında kullanılmasını isteyen Nuceyfi, yetkililer tarafından emir verilmediği gerekçesiyle uçakların hareket edemediğinden büyük endişe duyduklarını kaydetti.

Irak ordusunun IŞİD’e karşı herhangi bir hazırlık içinde olmamasının kaygı verici olduğunu söyleyen Nuceyfi, “Yaklaşık 300 kişilik IŞİD üyesi şehirin güneyinde ağır silahlarla donatılmış 50 arazı tipi jiple El Ambar ile Musul şehrinin bir bölümüne girip eylem yapıyor. Bazı güvenlik güçlerimizi rehin aldılar. Bu konuda hükümettin sesiz olması bizi endişelendiriyor. Özellikle savaş uçaklarına bu konuda görev verilmemesi düşündürcüdür. Savaş uçakları Irak’ta dekor görevinden başka bir işe yaramıyor”

Terör örgütü IŞİD tarafından bugün Musul’da gerçekleştirilen 4 ayrı saldırıda toplam 15 kişi hayatını kaybetti, 55 kişi ise yaralandı.

CİHAN

Yorumlar