Müşerref’e bombalı suikast girişimi

Pakistan eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref, tedavi gördüğü askeri hastaneden gece evine dönerken bombalı suikasta uğradı.

Google Haberlere Abone ol
Müşerref’e bombalı suikast girişimi

Pakistan eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref, tedavi gördüğü askeri hastaneden gece evine dönerken bombalı suikasta uğradı. Müşerrefin aracının kullandığı güzergaha yerleştirilen bombanın şiddetli patlama sonrası şans eseri ölü ve yaralının olmadığı kaydedilirken, bombanın araç konvoyunun geçmesinden saniyeler sonra patladığı belirtildi. 6 kilogramlık patlayıcı maddenin kullanıldığı saldırı sonucu yolda hasarlar meydana gelirken, Müşerref’in evine güvenli bir şekilde vardığı kaydedildi.

Vatana ihanet suçundan yargılanan Müşerref 2 ay önce ilk kez hakim karşısına çıkmaya giderken yolda kalp krizi geçirmiş ve hastaneye kaldırılmıştı. Hakkında yürütülen 35 duruşmanın sadece ikisine katılabilen Müşerref, daha önce güvenlik ve sağlık problemlerinden dolaya mahkemeye gidememişti.

MÜŞERREF DAVASINDA SON DURUM
Geçtiğimiz Pazartesi ikinci kez hakim karşısına çıkan Müşerref, vatana ihanet suçundan dolayı yargılandığı için üzüldüğünü belirtirken, ‘’45 yıl bu vatan için hizmet ettim, 2 savaş gördüm ,bu mu vatan hainliği.? şeklinde savunma yapmıştı.
Müşerref için kurulan özel mahkeme, eski generalin duruşmalara katılmamasını mazur görüldüğü ve gerektiğinde sanığın tekrar hakim karşısına çıkarılabileceği yönünde karar verdi. Müşerref hakkında bir sonraki duruşma 15 Nisan’da görülecek.
Öte yandan mahkemenin, Müşerref’in Dubai’de yoğun bakımda bulunan annesini ziyaret etmesi için yurtdışı yasağının kaldırılması talep edilen dilekçeyi devlet mahkemesine gönderdiği kaydedildi.
70 yaşındaki eski general, 2007 yılında vatana ihanet suçu kapsamına giren anayasayı ve anayasa mahkemesi üyelerinin görevlerini askıya alma suçundan yargılanıyor.
CİHAN

Yorumlar