Müşerref: Ne yaptıysam Pakistan için yaptım

Pakistan’ın eski Genelkurmay ve Devlet Başkanı Pervez Müşerref, "ne yaptıysam Pakistan ve Pakistan halkı için yaptım" mesajını verdi.

Google Haberlere Abone ol
Müşerref: Ne yaptıysam Pakistan için yaptım

Pakistan’ın eski Genelkurmay ve Devlet Başkanı Pervez Müşerref, "ne yaptıysam Pakistan ve Pakistan halkı için yaptım" mesajını verdi. Vatana ihanet suçundan yargılanan Müşerref’e dava öncesi emekli askerlerden destek geldi.

‘Önce Pakistan’ isimli derneğin başkent İslamabad’da düzenlediği programa güvenlik problemlerinden dolayı gelemeyen Müşerref, tamamı emekli askerlerden oluşan dernek mensuplarına evinde çekilen bir video aracılığıyla seslendi.

Müşerref’in kurduğu Önce Pakistan derneği üyeleri arasında emekli 3 genelkurmay başkanı ve birçok emekli üst düzey askeri yetkili bulunuyor.

Video salondaki 200 emekli asker tarafından dikkatle izlenirken, Müşerref Pakistan’a neden döndüğünden ve hakkındaki davalardan bahsetti.

Müşerref darbe yapmakta haklı olduklarını ve şartların darbeyi gerekli kıldığını savunurken, bu kararı tek başına almadığını söyledi. Pakistan’a tekrar neden döndüğü ile ilgili ise ülkedeki istikrarsızlığın, ekonomik krizlerin, siyasi krizlerin kendisini çok üzdüğünü kaydetti ve seçimlere girmek için geri dönme kararı aldığını dile getirdi.

Ayrıca Müşerref kendi döneminden sonraki Pakistan’a baktığınız takdirde her alanda ülkenin kötüye gittiğini savundu.

Hakkında açılan davalarla ilgili ise fazla detaya inmeyeceğini belirten Müşerref, davaların hepsinde haklı olduğunu ve haklı çıkacağını söyledi.

Müşerref, 2007 yılında olağanüstü hal ilan ederek vatana ihanet kapsamına giren anayasayı askıya almak suçundan yargılanıyor. Müşerref hakkındaki dava yarın Pakistan Yüksek Mahkemesi'nde görülecek.
Mahkeme daha önce de Müşerref'i, Baloç kabile reisi Nawab Ekber Han Bugti'nin ölümü ile ilgili davada herhangi bir delile rastlanmadığı gerekçesiyle suçsuz bulmuştu. Bugti'nin ölümüyle ilgili davada ceza almayan Müşerref, eski Başbakan Benazir Butto suikastı ve Lal Mescit baskınından dolayı yargılanmış ve 20 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı. Kefaleti ödeyen Müşerref, 6 Kasım’da serbest kalmıştı.

Geçtiğimiz mayıs ayı seçimlerine katılmak için ülkesine dönen Müşerref, Nisan ayında tutuklanmış ve yaklaşık yedi ay ev hapsinde tutulmuştu. CİHAN

Yorumlar