Mursi hâkim karşısına çıktı

Mısır’ın devrik lideri Muhammed Mursi, cumhurbaşkanlığı görevi sırasında protestocuları öldürmeye azmettirme suçlamasıyla yargılandığı davada bugün hâkim karşısına çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Mursi hâkim karşısına çıktı

Mısır’ın devrik lideri Muhammed Mursi, cumhurbaşkanlığı görevi sırasında protestocuları öldürmeye azmettirme suçlamasıyla yargılandığı davada bugün hâkim karşısına çıktı.Tutuklu bulunduğu İskenderiye’deki cezaevinden davanın görüleceği Kahire’deki Polis Akademisine helikopter ile getirilen Mursi, geniş güvenlik önlemleri arasında mahkeme salonuna alındı. Mursi ve beraberinde yargılanan 14 kişinin beyaz mahkûm elbisesi giydikleri belirtiliyor. Mursi’nin namaz kılmak için mahkemeden izin istediği ve hakimlerin de bu isteğe olumlu cevap verdiği kayd edildi.
Bu arada Mursi’ni avukatı Selim Avva mahkeme binasına girişi sırasında bir grubun saldırısına uğradı. Polis, saldırıyı yapan grubu olay yerinden uzaklaştırdı. Mursi, Cumhurbaşkanlığı sarayı önündeki gösterilerin ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını körüklemekle suçlanıyor. Mursi 4 Kasım’da ilk kez hakim karşısına çıkmış, duruşması 8 Ocak’a ertelenmişti. Kötü hava şartları nedeniyle 8 Ocak’ta yapılması planlanan duruşma 1 Şubat’a ertelenmişti.
CİHAN

Yorumlar