Mülteci 5 bin genç Almanya'da kayboldu

Avrupa Polis Birliği 5 bin mülteci gencin Almanya'da kaybolduğunu açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Mülteci 5 bin genç Almanya'da kayboldu

Avrupa Polis Birliği Europol, Avrupa‘da kayıp olduğu belirtilen 10 bini aşkın reşit olmayan genç sığınmacıdan 5 bininin Almanya’da kaybolduğunu açıkladı.

Avrupa Birliği ülkelerinin sığınmacılar konusunda nasıl hareket edeceği hakkında tartışma devam ederken, ülkeye girişi olup daha sonra kaybolan mültecilerin akıbeti endişeleri artırıyor. Özellikle Avrupa Polis Birliği Europol'un 10 bini aşkın reşit olmayan mülteci çocuğun kayıp olduğu açıklamasının ardından ülkelerdeki kayıtlar yeniden gözden geçirildi ve 5 bin çocuğun Almanya’da kaybolduğu belirlendi.

Almanya Federal Kriminal Dairesi (BKA) tarafından yapılan açıklamada, Ocak 2016 tarihi itibariyle Almanya’da yaşları 14 ile 17 yaşları arasında 4 bin 749 mülteci çocuğun kayıp olduğu bildirildi. Kayıp olan çocukların 431’inin yaşlarının 13 olduğu ifade edildi. Kayıp mülteci çocukların suç örgütlerinin eline düşmesinden endişe edildiği belirtildi.

Almanya Federal Aile Bakanlığı Sözcüsü, son bir yıl içinde Almanya'da yaklaşık 59 bin mültecinin yalnız yaşadığını açıkladı. AB Konseyi ise üye devletlere bir mektup göndererek kayıp sığınmacı çocuklar için seks işçiliği, kölelik ya da organ kaçakçılığı konularına dikkatli olunması uyarısında bulundu.

Yorumlar