MSNBC yorumcusu kurumunu İsrail yanlısı olmakla eleştirdi

ABD’nin önemli haber kanallarından MSNBC’nin yorumcusu, kurumunu İsrail yanlısı haberler vermekle eleştirdi. İtalyan ve İsrail çifte vatandaşı olan gazeteci Rula Jebreal, Filistin-İsrail sorunu söz konusu olduğunda MSNBC için “Bu konuda...

Google Haberlere Abone ol
MSNBC yorumcusu kurumunu İsrail yanlısı olmakla eleştirdi

ABD’nin önemli haber kanallarından MSNBC’nin yorumcusu, kurumunu İsrail yanlısı haberler vermekle eleştirdi. İtalyan ve İsrail çifte vatandaşı olan gazeteci Rula Jebreal, Filistin-İsrail sorunu söz konusu olduğunda MSNBC için “Bu konuda aşırı önyargılı” diye konuştu.

MSNBC’nin yorumcularından Rula Jebreal, çalıştığı haber kanalını Ortadoğu’da devam eden şiddet olaylarında İsrail taraftarı olmakla suçladı. MSNBC’de Ronan Farrow’un programına katılan Jebreal, MSNBC’nin Filistin’den daha çok İsrail yanlısı haber yaptığını söyledi.

İsrail Başbakanı ile hükümetinin bugüne kadar MSNBC’de katıldığı yayın sayısına dikkat çeken Jebreal, “Buna karşın kaç Filistinli aynı konuda yayına çıkarıldı?” diye sordu. Jebreal’in bu beklenmedik çıkışı karşısında programın sunucusu Farrow ise, “Bu konuda size katılamayacağım. Birçok defa Filistinlileri de konuk etti.” diye çalıştığı kurumu savundu. Jebreal ise, “Belki 30 saniye, ama Bibi Netanyahu 25 dakika, Naftali Bennett yarım saat yayında kalıyor.” dedi.

İsrail ve MSNBC’nin canlı yayınını eleştirmesinden sonra, Jebreal’in MSNBC’de bir daha yayına çıkarılıp çıkarılmayacağı merakla bekleniyor.

CİHAN

Yorumlar