Mısır'da Sisi karşıtı gösteri yapan solculara 'baltacılar' saldırdı

Mısır'da cumhurbaşkanlığına seçilen eski Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi'nin dönemindeki ilk protesto gösterisine polisin yanı sıra 'baltacılar' da müdahale etti.İzinsiz gösteri yapmayı yasaklayan ve uymayanlara hapis cezası öngören...

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da Sisi karşıtı gösteri yapan solculara 'baltacılar' saldırdı

Mısır'da cumhurbaşkanlığına seçilen eski Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi'nin dönemindeki ilk protesto gösterisine polisin yanı sıra 'baltacılar' da müdahale etti.

İzinsiz gösteri yapmayı yasaklayan ve uymayanlara hapis cezası öngören yasanın iptalini isteyen sol görüşlü gençler, Facebook üzerinden organize oldu. El Ahram caddesinde toplanan göstericiler, cumhurbaşkanlığı sarayı El İttihadiye'ye doğru yürüyüşe geçti.

Darbe ile devrilen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yanı sıra Sisi aleyhine de sloganlar atan grup, hedeflerine varamadan baltacılar ve polisin saldırısına uğradı. Baltacıların taş ve şişe fırlattığı gruba polis de saça ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Gruptan 15 kişi gözaltına alınırken, çıkan olaylarda yaralananlar oldu.

CİHAN

Yorumlar