Merkel'in Rusya politikasına iş dünyasından destek

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Ukrayna ile Rusya arasındaki yaşanan krizin düzelmesi adına başlattığı diplomasi atağına ekonomi dünyasından destek geldi.

Google Haberlere Abone ol
Merkel'in Rusya politikasına iş dünyasından destek

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Ukrayna ile Rusya arasındaki yaşanan krizin düzelmesi adına başlattığı diplomasi atağına ekonomi dünyasından destek geldi. Alman Dış Ticaret ve Perakende Birliği (BGA) Başkanı Anton F. Börner, Merkel’in inisiyatif alarak krizin aşılması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e teklif ettiği İletişim Grubu kurulması fikrini desteklediklerini açıkladı.

Almanya’nın Rusya ile ekonomik, kültürel ve diplomatik yakınlığı olduğunu söyleyen Börner, “Almanya'nın çözüm için önemli bir arabuluculuk rolü var. Rusya’nın yer aldığı uluslararası bir iletişim grubu Rusya ile Ukrayna’nın yeni hükümeti arasında iletişim kanalını açabilir. Rusya ile konuşulması önemli.“ dedi. Rusya’nın Batı ve Almanya’dan vazgeçmesinin mümkün olmadığını kaydeden BGA Başkanı Börner, Rusya’nın batıya ihraç ettiği gazdan bir günde 100 milyon Euro kazandığını ve ekonomisinin büyük kısmının gaz ihracına bağlı olduğunu söyledi.

Almanya’nın gelecek bir buçuk yılda gaz ihtiyacını stokladığını kaydeden BGA Başkanı, bur süre içinde Almanya’nın alternatif çözümler üreteceğini söyledi. Börner, gaz ihracının durması halinde Rus ekonomisinin büyük yara alacağını ifade etti. Rusya’nın Kırım’ı kendisine bağlaması halinde krizin derinleşeceğini kaydeden Börner, çözümün Rusya’ya bağlı olmayan bir Kırım olduğunu söyledi.

Öte yandan Başbakan Merkel Kırım Krizi sonrası tehdit altına olduğunu açıklayan ve NATO’dan yardım isteyen Polonya’ya ziyaret gerçekleştirdi. Polonya Başbakanı Donald Tusk ile bir araya gelen Merkel, Ukrayna krizini görüştü. CİHAN

Yorumlar