“Merkel’den başkanlık sözü aldım”

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde muhafazakarların liste başı adayı olan Jean-Claude Juncker, seçimlerde başarılı olduğu takdirde Başbakan Angela Merkel’den AB Komisyonu Başkanı olacağı yönünde söz aldığını söyledi.Bild am Sonntag...

Google Haberlere Abone ol
“Merkel’den başkanlık sözü aldım”

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde muhafazakarların liste başı adayı olan Jean-Claude Juncker, seçimlerde başarılı olduğu takdirde Başbakan Angela Merkel’den AB Komisyonu Başkanı olacağı yönünde söz aldığını söyledi.

Bild am Sonntag gazetesine konuşan politikacı, AB başbakanlarınıi, başka bir politikacıyı veya rakibi olan sosyal demokrat Martin Schulz’u başbakan yapmamaları konusunda da uyardı. Juncker, aksi takdirde seçmenlerin partiler seçimden önce sözlerini tutmadıkları için bir dahaki seçimlerde oy kullanmayacağını iler sürdü.

Benzer bir açıklama yapan SPD’li Martin Schulz da "AP’nin çoğunluğu ikimizden kim kazanırsa onun komisyon başkanı olacağı yönünde birleşti. Devlet ve hükümet başkanları başka bir politikacıyı seçtikleri takdirde Avrupa demokrasisi ağır bir yara alır." dedi.

CİHAN

Yorumlar