Medvedev’in yardımcısı Rogozin: Dağılan Sovyet kayacıklarını toplama zamanı

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin, Twitter hesabında, “Dağılan Sovyet kayacıklarını toplama zamanı” ifadesini paylaştı.12 Haziran “Rusya Günü” nedeniyle Rogozin, Twitter hesabından ilginç bir açıklama yaptı. Rogozin yazısında,...

Google Haberlere Abone ol
Medvedev’in yardımcısı Rogozin: Dağılan Sovyet kayacıklarını toplama zamanı

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin, Twitter hesabında, “Dağılan Sovyet kayacıklarını toplama zamanı” ifadesini paylaştı.

12 Haziran “Rusya Günü” nedeniyle Rogozin, Twitter hesabından ilginç bir açıklama yaptı. Rogozin yazısında, “24 yıl önce Sovyet kayası ilk kez çatladı. Daha sonra kayalar koptu. Kim bilebilirdi ki kopmalar çeyrek asır sürecek. Ama şimdi kayacıkları toplama zamanı.” dedi.

1992 yılından bu yana kutlanan Rusya Günü'nün ilginç tarihi hikayesi var. 12 Haziran 1990’da daha eski Sovyetler Birliği devam ederken, 15 Sovyet Sosyalist Cumhuriyetten en büyüğü RSFSR (Rusya Sovyet Federe Sosyalist Cumhuriyeti) Halk Meclisi “Devlet egemenliği” deklarasyonunu çıkarır. 12 Haziran 1991 yılında da Boris Yeltsin Rusya Federasyonu Başkanı seçildi. Tam bir yıl sonra Rusya Federasyonu Yüce Konseyi’nin kararıyla “Rusya devlet egemenliği çıkarıldığı gün” olarak 12 Haziran bayram ilan ediliyor.

12 Haziran 1998 yılında televizyon karşısına çıkan eski Başkan Yeltsin bayramın “Rusya Günü” olarak ilan edilmesini önerdi. 2002 yılında İş Kodeksi’nde yapılan değişikliklerle Vladimir Putin döneminde Yeltsin’in isteği kabul gördü. Ve 2002 yılından bu yana 12 Haziran Rusya’da “Rusya Günü” olarak kutlanıyor. CİHAN

Yorumlar