Medvedev’den Obama’ya telefon önerisi

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, telefonunun dinlenmesinden korkmadığını, devlet işlerini hiçbir zaman telefonda görüşmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Medvedev’den Obama’ya telefon önerisi

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, telefonunun dinlenmesinden korkmadığını, devlet işlerini hiçbir zaman telefonda görüşmediğini söyledi. Rusya Başbakanına göre yeni çıkan akıllı Rus telefonları YotaPhone’lar dinlemeye karşı diğer telefonlardan daha güvenli.

ABD Başkanı Barack Obama’nın daha az dinlendiği gerekçesi ile iPhone yerine Blacberry kullanmasını değerlendiren Medvedev, “Devlet Başkanı bu konuda kendi üzerine düşen sorumluluğu bilmeli. iPhone, YotaPhone ya da Samsung olması fark etmeksizin ben sadece sıradan konuları telefonda görüşüyorum. Bu açıdan baktığımızda her şey güzel, Amerikalı meslektaşım Obama’ya da bunu tavsiye ediyor ve korkmamasını öneriyorum.” dedi.

Rus televizyonlarına ortak açıklamada bulunan Medvedev görüşmeye İPad’i ile geldi. Medvedev, Londra’da yapılan G8 zirvesinde liderlerin dinlenmesi ile ilgili konuyu soran basın mensuplarına, cebinden önceki gün kendisine hediye edilen Rus akıllı telefon YotaPhone’u çıkararak gösterdi.

iPhone’u atmadığını kaydeden Medvedev, “Ben farklı cihazları seviyorum. Şimdi kendimizin bir akıllı telefonu var. Bunun iki ekranı olması önemli bir avantaj… Sanırım YotaPhone, diğerlerine göre dinlemeye karşı daha güvenli…” ifadelerini kullandı.
YotaPhone’lar 18-19 bin rubleden (550 dolar) bu hafta satışa sunuldu.

Başbakanlık görevini sevdiğini, hükümetin çalışmalarını başarılı bulduğunu ve istifa etmeyi düşünmediğini kaydeden Rus lider, Kremlin’e yeniden dönüş konusunu görüşmek için çok erken olduğunu belirtti.

Rusya ekonomisinin, Avrupa ülkelerinden daha sağlam olduğuna değinen Başbakan, Ukrayna’nın içişlerine dış ülkelerin müdahil olmasını eleştirdi. CİHAN

Yorumlar