"Mazlum Yahudilere hep kucak açtık, antisemitizmi kabul etmiyoruz"

Türkiye'nin Berlin Başkonsolosluğu rezidansta iftar verdi. Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nun da onurlandırdığı davete sivil toplum kuruluşları ile değişik meslek gruplarında sivrilmiş isimler katıldı. İftarda konuşan...

Google Haberlere Abone ol
"Mazlum Yahudilere hep kucak açtık, antisemitizmi kabul etmiyoruz"

Türkiye'nin Berlin Başkonsolosluğu rezidansta iftar verdi. Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nun da onurlandırdığı davete sivil toplum kuruluşları ile değişik meslek gruplarında sivrilmiş isimler katıldı.

İftarda konuşan Başkonsolos Ahmet Başar Şen, “Bu ayın milletimizin tüm kesimleri arasındaki birlik ve beraberliğin, işbirliği ve ortak hareket ruhunun daha da pekiştiği bir ay olmasını içtenlikle diliyorum.” dedi. Almanya’daki yaklaşık 3 milyon Türk’ün Almanya-Türkiye açısından önemine değinen Şen,yeni çifte vatandaşlık yasasının beklentileri tam olarak karşılamasa da Almanya’da yetişen Türk gençlerine çifte vatandaşlık yolunu açtığını belirtti.

Yeni yasayı doğru yönde atılmış bir adım olarak nitelendiren Şen, “Almanya’da ikamet eden tüm Türklerin çifte vatandaşlık hakkını elde edeceği günlerin yakın olduğunu ummak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Şen, Gazze’de yaşananlara da eğindi. “Türkler tarihin her döneminde mazlumun yanında yer almıştır.” diyen Başkonsolos, Filistin halkıyla dayanışma çerçevesinde Türkiye’de 3 gün boyunca ulusal yas ilan edildiğini, bu sebeple rezidanstaki Türk Bayrağı’nın da yarıya indirildiğini söyledi.

İsrail’i, harekatı derhal durdurmaya çağıran Şen, “Bizler Yahudi toplumuna da tarihin farklı dönemlerinde mazlum oldukları zamanlarda kucak açmış ve yüzyıllarca onlarla birlikte yaşamış bir milletin evlatları olarak topyekun Yahudi düşmanlığını ya da antisemitizmi hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. İsrail’e yönelik eleştirilerimizin de bu şekilde anlaşılması gerekmektedir.” dedi.

Cumhurbaşkanı seçimine de değinen Şen, “Oy kullanmak için randevu almayı unutmayın.” diye uyardı. CİHAN

Yorumlar