Massachusetts ve Rhode Island, Soma için resmi taziye mesajı yayınladı

ABD’nin Massachusetts ve Rhode Island eyaletleri, Soma faciasında hayatını kaybeden madenciler için birer taziye mesajı yayınladı. Yayınlanan mesajlarda madende yaşanan kazaya dair bilgi verilirken, felaketin Türkiye'de şu ana kadar gerçekleşen...

Google Haberlere Abone ol
Massachusetts ve Rhode Island, Soma için resmi taziye mesajı yayınladı

ABD’nin Massachusetts ve Rhode Island eyaletleri, Soma faciasında hayatını kaybeden madenciler için birer taziye mesajı yayınladı.

Yayınlanan mesajlarda madende yaşanan kazaya dair bilgi verilirken, felaketin Türkiye'de şu ana kadar gerçekleşen en ölümcül maden kazası olduğu ifade edildi.

Rhode Island eyalet temsilcileri tarafından yayınlanan mesajda, “Rhode Island eyalet temsilcileri, Soma’daki patlamada hayatını kaybedenlerin aile ve arkadaşlarına taziyelerini sunuyor.” denildi. Massachusetts milletvekilleri tarafından yapılan açıklamada ise “Bu büyüklükteki trajediler coğrafi sınırları aşıyor. Massachusetts milletvekilleri olarak, olayda hayatını kaybeden ve yaralanan madencilerin sevenleri tarafından yaşanan derin üzüntüyü paylaşıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Rhode Island Eyalet Meclisi’nin taziye mesajında, Amerikan Türk Birlikleri Koalisyonu’nun (CTAA) yardım çabalarından övgüyle bahsedildi. Taziye mesajlarının birer kopyası CTAA’ya ve Massachusetts Türk Kültür Merkezi’ne gönderildi.

ABD’nin Louisiana eyaleti de geçen günlerde hayatını kaybeden madenciler için taziye mesajı yayınlamıştı.

CİHAN

Yorumlar