Marketler zinciri Whole Foods artık Chobani Yoğurt satmayacak

Kuzey Amerika’nın en büyük organik ürün satan zincir marketlerinden Whole Foods, Türk girişimci Hamdi Ulukaya’nın Chobani markasıyla ürettiği yoğurtları raflarından kaldırıyor.

Google Haberlere Abone ol
Marketler zinciri Whole Foods artık Chobani Yoğurt satmayacak

Kuzey Amerika’nın en büyük organik ürün satan zincir marketlerinden Whole Foods, Türk girişimci Hamdi Ulukaya’nın Chobani markasıyla ürettiği yoğurtları raflarından kaldırıyor. Amerika'da önemli bir pazara sahip olan Chobani Yoğurt, Ocak ayı itibariyle Whole Foods alışveriş merkezlerinde satılamayacak.

Wall Street Journal (WSJ), Whole Foods şirketinin, Chobani yoğurtta genetiğiyle oynanmış mısır ve soya fasülyesi ile beslenen inek sütü kullanıldığı gerekçesi ile satışlarını durduracağını belirtti. Habere göre, şirket yetkilileri yoğurdun içeriğini değiştirme sözü vermediği için anlaşmanın sona erdirildiği ifade edildi.

Whole Foods Sözcüsü Liz Burkhart, yoğurt üreticilerinden organik veya genetiği ile oynanmamış malzeme kullanmalarını istediklerini, bunun Chobani şirketi tarafından taahhüt edilmediği için önümüzdeki günlerde satışlarını durduracaklarını açıkladı.

Chobani Yoğurt ise, devamlı yüksek kaliteli süt kullandıklarını fakat zaman zaman yeteri derecede organik süt üretemedikleri açıklamasında bulundu. Whole Foods ile iyi bir işbirliği içinde olduklarını hatırlatan şirket, "Elimizden geldiğince organik ürün kullanmaya çalışıyoruz. İnanıyoruz ki, müşterilerimiz yoğurdumuzu başka marketlerden tedarik edecektir." ifadelerini kullandı.

Chobani, Amerikan yoğurt piyasasında yüzde 12.5’lik pay ve yaklaşık 4.2 milyon dolarlık bir ciroya sahip.

Şirket, sosyal medyada geçtiğimiz aylarda yoğurdun tadının değiştiği şikayetleri üzerine bir aylık ürünlerini raflardan kaldırmak zorunda kalmıştı. CİHAN

Yorumlar