Mahkemede susan Zschaepe hapiste konuşmak istedi

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresiyle ilgili sürdürülen davada yargılanan ve tek kelime etmeyen başsanık Beate Zschaepe'nin hapishanede konuşmak için yanına bir arkadaş istediği öğrenildi. Focus dergisi, Kasım 2011'den beri gözaltında...

Google Haberlere Abone ol
Mahkemede susan Zschaepe hapiste konuşmak istedi

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresiyle ilgili sürdürülen davada yargılanan ve tek kelime etmeyen başsanık Beate Zschaepe'nin hapishanede konuşmak için yanına bir arkadaş istediği öğrenildi.

Focus dergisi, Kasım 2011'den beri gözaltında tutulan başsanığın talebi üzerine Münih Hapishanesi yönetiminin izni ile bir geceyi aynı hapishanede tutuklu bir kadınla aynı hücrede geçirdiğini yazdı.

Sekizi Türk olmak üzere 10 kişinin öldürüldüğü cinayet serisinden yargılanan Zschaepe, 8 Mayıs günü bir gardiyana 'konuşmak için birine' ihtiyacı olduğunu söylemiş, papaz, doktor ve psikolog tekliflerini ise reddetmiş. Tutuklu bir mahkum kadının ismi veren Zschaepe'nin bu isteğine hapishane yönetimi izin verince iki kişi aynı hücrede kaldı.

Hapishane müdür yardımcısı Jochen Menzel, hakim tarafından aksi belirtilmediği müddetçe psikolojik kriz yaşayan ve tek kalmak istemeyen bir tutuklu ile aynı hücrede kalma talebine olumlu cevap verdiklerini söyledi. NSU terör hücresi üyesi olmakla suçlanan Zschaepe, cinayetler, banka soygunları ve bombalı saldırılardan sorumlu tutuluyor. CİHAN

Yorumlar