"Madem bilet almıyorsun, hapse gir''

Almanya'da toplu taşıma şirketleri biletsiz kaçak yolculuk yapan vatandaşlardan şikayetçi olurken, Bavyera'nın Neu-Ulm kentinde ilginç bir dava görüldü.

Google Haberlere Abone ol
"Madem bilet almıyorsun, hapse gir''

Almanya'da toplu taşıma şirketleri biletsiz kaçak yolculuk yapan vatandaşlardan şikayetçi olurken, Bavyera'nın Neu-Ulm kentinde ilginç bir dava görüldü. Kentin belediyesine ait toplu taşıma aracında toplamda 4 Euro'luk bilet almayarak iki defa kaçak yolculuk yaparken yakalanan 32 yaşındaki bir vatandaş, Neu-Ulm Eyalet Mahkemesi'ne çıkarıldı. Augsburger Allgemeine gazetesinin haberine göre sorun, vatandaşın 4 Euro'luk biletleri almayışı değil, daha önce Baden-Württenberg eyaletinde kaçak yolculuk yapmaktan dolayı aldığı ceza ve uyarılar listesinin oldukça uzun olması.

Bu eyalette vatandaşa, kaçak yolculuk yapmaktan dolayı yaklaşık 10 bin Euro'luk para cezası verildiği ortaya çıktı. Davaya bakan hakim Thomas Mayer, söz konusu vatandaşa ''Anlaşılan para cezası bir işe yaramıyor'' diyerek dört aylık tecilli hapis cezası verdi. Hakim Mayer, ''Herkes senin gibi düşünseydi, toplu taşıma araçları zarar edeceği için bu hizmetin durdurulması gerekirdi.'' şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar