Loğoğlu: Mevlüt Çavuşoğlu’nun 'paralel' iması, Avrupa Birliği'ne hakaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loloğlu, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, 17 Aralık sonrasında AB’nin verdiği tepkileri paralel yapıya bağlamasını "AB’nin bütün kurumlarına hakaret" olarak nitelendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Loğoğlu: Mevlüt Çavuşoğlu’nun 'paralel' iması, Avrupa Birliği'ne hakaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loloğlu, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, 17 Aralık sonrasında AB’nin verdiği tepkileri paralel yapıya bağlamasını "AB’nin bütün kurumlarına hakaret" olarak nitelendirdi.

TUSKON ve Avrupa Siyaset Merkezi (EPC) tarafından Brüksel’de düzenlenen "Türkiye Mahalli Seçimlerinin Değerlendirilmesi: Gelecek ne getirecek?" başlıklı panele katılan Loğoğlu, Çavuşoğlu’nun AB tepkilerini paralel yapıya bağlama gayretlerini ciddiyetten uzak bulurken, "Bu ifadeler bütün Avrupa Birliği'ne, AB kurumlarına ve AB bünyesindeki herkesin zekâsına hakarettir." dedi. CHP milletvekili, aklın AK Parti’nin tekelinde olmadığının anlaşılması gerektiğini ifade etti.

Panele Loğoğlu’yla birlikte Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İhsan Yılmaz ve Taraf gazetesi köşe yazarı Semih İdiz de katıldı.

Dışişleri eski Müsteşarı ve Washington eski Büyükelçisi Loğoğlu, Dışişleri Bakanlığı’nı kimin dinlemiş olabileceği sorusuna karşılık ise "bütün sorumluluğun Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nda olduğunu" kaydetti. Davutoğlu’nun kendi kurumunu koruyamadığını ifade eden Loğoğlu, söz konusu görüşmelerin yapıldığı odanın emniyetinden bakanın sorumlu olduğunu vurguladı.

YILMAZ: ENDİŞELİYİM AMA KORKMUYORUM

Başbakan Erdoğan’ın icraatlarını 2009’dan bu yana eleştirdiğini ifade eden Doç. Dr. İhsan Yılmaz ise Hizmet Hareketi’nin durduğu yeri muhafaza ettiğini, 40 yıldır AB sürecini desteklediğini, demokrasi ve hukukun üstünlüğü vurgusunun sürdüğünü; ancak AK Parti’nin bu ilkelerden geri adım attığını ifade etti. Yılmaz, "Dolayısıyla burada değişen Hizmet Hareketi değil, ilkelerinden geri adım atan AK Parti’dir." dedi.

"İsminiz tutuklanacaklar listesinde sık sık zikrediliyor, korkmuyor musunuz?" sorusuna ise Yılmaz endişelendiğini; ancak korkmadığını, sabah geldiği Brüksel’den akşam saatlerinde ülkesine geri döneceğini söyledi. Yılmaz, hükümet yanlısı gazetelerde kendisini hedef gösteren, İngiliz ajanı olmakla itham eden çok sayıda makale yayınlandığına işaret etti.

İDİZ: EGEMEN BAĞIŞ YARI KOMEDYEN GİBİYDİ, ÇAVUŞOĞLU PRO-AKTİF DEĞİL

Taraf gazetesi köşe yazarı Semih İdiz ise AB’den gelen eleştirilerin paralel yapıya bağlanmasına cevap verirken eski AB Bakanı Egemen Bağış’ı eleştirdi. Bağış’ın ‘yarı komedyen’ gibi davrandığını ifade eden İdiz, Çavuşoğlu’nun da daha makul görünmekle birlikte pro-aktif olmadığını ve tepkisel hareket ettiğini söyledi. CHP’yi de eleştiren İdiz, ana muhalefet partisini bir an evvel seçimlerde neden başarısız olduğunu anlamak için özeleştiriye davet etti.

İdiz, Doç. Yılmaz’ın tutuklanma ihtimaline yönelik ise "Erdoğan İstanbul belediye başkanı iken kendisi tutuklanmıştı. Başbakan, içi boş iddialarla tutuklanan insanların hızlıca kahraman olduklarını en iyi kendisi biliyor." yorumunu yaptı. CİHAN

Yorumlar