Libya’da kaçırılan 2 Tunuslu serbest bırakıldı

Libya’da geçtiğimiz aylarda kaçırılan biri Tunuslu diplomat, diğeri ise elçilik çalışanı, dün onları esir tutan kişiler tarafından serbest bırakıldı.Tunus Başbakanı Mehdi Cuma, serbest bırakılmalarını doğrularken, evlerine doğru...

Google Haberlere Abone ol
Libya’da kaçırılan 2 Tunuslu serbest bırakıldı

Libya’da geçtiğimiz aylarda kaçırılan biri Tunuslu diplomat, diğeri ise elçilik çalışanı, dün onları esir tutan kişiler tarafından serbest bırakıldı.

Tunus Başbakanı Mehdi Cuma, serbest bırakılmalarını doğrularken, evlerine doğru yola çıktıklarını ifade etti.

Tunus Dışişleri Bakanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Cuma, “Serbest bırakılan vatandaşlarımızı taşıyan uçak birkaç dakika önce Trablus’tan ayrıldı.” dedi.

Libya’daki Tunus elçiliği çalışan Muhammed bin Şeyh Trablus’ta 21 Mart’ta, diplomat El Arussi Kontassi ise 17 Nisan’da kaçırılmıştı.

Tunus Dışişleri Bakanı Mongi Hamdi’nin de katıldığı basın toplantısında konuşan Başbakan Cuma, Tunuslu diplomat ve elçilik çalışanının Tunus ve Libya makamlarının ortak çalışmaları sonucu serbest kaldığını ve bundan dolayı Trablus yönetimine teşekkür ettiğini ifade etti.

Serbest bırakılmaları ile ilgili daha fazla bilgi vermeyen Tunus Başbakanı Mehdi Cuma, ancak fidye ödemediklerini vurguladı.

Cuma ayrıca kendilerinin sadece Libya yönetimim ile irtibatta olduğunu ve hiçbir zaman kaçıranlar ile iletişime geçmediklerini kaydetti. Ayrıca serbest bırakılmalarında “siyasi” sebeplerin rol aldığını aktardı.

Trablus’taki diplomatlar, 2011 devriminde Muhammer Kaddafi’ye karşı savaşan milis güçlerin, yabancı ülkelerde tutuklu bulunan Libyalıların serbest bırakılması için kaçırmaları yaptığını belirtiyor.

Hamdi ise Tunusluları kaçıranların, Libya’da terörizm suçlarından tutuklanan kişilerin bırakılmasını talep ettiklerini, ancak bırakılmayacaklarını bildirdi.

Kaçırılmalar, Trablus’ta gerçekleşen bir dizi elçilik saldırısı sırasında yaşanmıştı. Öte yandan Libya’daki Ürdün büyükelçisi de kaçırılırken, Portekiz’in elçiliği de saldırıya uğramıştı. CİHAN

Yorumlar