Liberman: Radikallerin tehdidine karşı ılımlı Arap ülkelerine yardıma hazırız

Fransa’nın başkenti Paris’te, Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşen İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, ülkesinin, radikallerin tehdidinde olan ılımlı Arap devletlerini desteklemeye hazır olduğunu söyledi.Liberman...

Google Haberlere Abone ol
Liberman: Radikallerin tehdidine karşı ılımlı Arap ülkelerine yardıma hazırız

Fransa’nın başkenti Paris’te, Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşen İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, ülkesinin, radikallerin tehdidinde olan ılımlı Arap devletlerini desteklemeye hazır olduğunu söyledi.

Liberman yaptığı açıklamada, İsrail’in radikal tehdite maruz kalan ülkeler için güvenilir ve etkin bir destek sunabileceğini vurguladı. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, bugün ortadoğuda yeni bir diplomatik ve siyasi mimarın mümkün olduğunun da altını çizdi.

Ayrıca İsrail çıkarlarının ılımlı Arap ülkeleriyle uyumlu olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakanı Liberman, iki tarafın da İran, cihat ve El Kaide tehlikesiyle karşı kaşıya olduğunu söyledi. Açıklamada, Irak ve Suriye’de yaşanan çatışmaların komşu ülkelere etkisinin olduğu vurguladı.

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry ise bölge ülkelerinin Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) tehlikesine karşı ortak tutum sergilemesi gerektiğini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar