Liberman: Bağımsız bir Kürt devletinin kurulması kaçınılmaz

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Kuzey Irak’ta "Bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasının kaçınılmaz sonuç" olarak değerlendirdi.Fransa'nın başkenti Paris'te ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile İsrail Dışişleri Bakanı...

Google Haberlere Abone ol
Liberman: Bağımsız bir Kürt devletinin kurulması kaçınılmaz

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Kuzey Irak’ta "Bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasının kaçınılmaz sonuç" olarak değerlendirdi.

Fransa'nın başkenti Paris'te ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman bir araya geldi. İki bakanın Irak sorununu ele aldığı bildirildi. Liberman’ın ofisinden yapılan açıklamada, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e, "Irak gözlerimizin önünde parçalanıyor ve bağımsız bir Kürt devletinin kurulması kaçınılmaz bir sonuç gibi görünmekte" dediği aktarıldı.

Bir süre önce de ABD’yi ziyaret eden İsrail Cumhurbaşkanı Shimon Peres, aynı yönde bir açıklama yapmıştı. Peres, Başkan Obama’ya Kürtlerin demokrasinin en önemli unsurlarından biri olarak ifade edilen kadına eşit hak tanıdığını ilettiğini ifade etmişti.

CİHAN

Yorumlar