Lavrov: Uçağın kara kutularını teslim almayacağız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’da düşürülen Malezya uçağının kara kutularını teslim almayacaklarını söyledi.Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, düşen Malezya uçağının kara kutularını ayrılıkçı grupların...

Google Haberlere Abone ol
Lavrov: Uçağın kara kutularını teslim almayacağız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’da düşürülen Malezya uçağının kara kutularını teslim almayacaklarını söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, düşen Malezya uçağının kara kutularını ayrılıkçı grupların Rusya’ya teslim edeceğinden dolayı endişe ettiklerini açıklamıştı.

Konuyla ilgili konuşan Lavrov, “Biz, bir an önce olay yerine uluslar arası uzmanların gelmesi ve kara kutuların onlara teslim edilmesinden yanayız.” dedi. Lavrov, “Kiev’in söylediklerin aksine biz kara kutuları almak istemiyoruz. Bu durumlar için belirlenen normları da ihlal etmek istemiyoruz. Bu, uluslar arası kurumlar ve uçakta yolcusu bulunan ülkelerin görevi.” diye konuştu.

Uçağın füze ile vurulduğu iddia edilirken, bölgede savaşan taraflar birbirlerini suçlamaya devam ediyor.

Malezya Havayolları’na ait Boeing-777 tip yolcu uçağı Amsterdam’dan Kuala Lumpur’a giderken Ukrayna’da iç savaşın yaşandığı Donetsk bölgesinde düşmüştü. Uçakta bulunan 283 yolcu ve 15'i mürettebat toplam 295 kişiden sağ kurtulan olmadı. CİHAN

Yorumlar