Kuzey Kore'de Başlayan Yangın, Güney Kore Sınırını Geçti

Kuzey Kore'nin, Güney Kore ile olan sınır bölgesinde başlayan yangının, Güney Kore'nin sınıra yakın Paju kentine yaklaştığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Kore'de Başlayan Yangın, Güney Kore Sınırını Geçti

Kuzey Kore'nin, Güney Kore ile bulunan hudut branşında başlayan yangının, Güney Kore'nin sınıra yakın Paju kentine yaklaştığı bildirildi.

Güney Kore askeri yetkililerinin yaptığı izahatda, yangının, Kuzey Kore askeri hudut karakolu yakınlarında sabah saat 11.00 civarında başladığı ve öğleden sonra 03.45 civarında Güney Kore arazisindeki Paju kentinde yerleşen Dora Rasathanesi'ne yaklaştığı bildirildi.

50 İTFAİYECİ BÖLGEDE

Güney Kore yönünden şimdiye kadar 50 itfaiyecinin alana konuşlanarak Güney Kore tarafındaki yangını denetim altına almaya çalıştığı aktarıldı. Ayrıca, Güney Kore yönünden üç itfaiyeci helikopterin, yangını söndürmeye destekçi olmak için Birleşmiş Milletler Komutanlığı'ndan izin beklediği söylendi.

YANGININ NEDENİ BİLİNMİYOR

Güney Kore Genelkurmay yetkilisi, yangının hangi sebeple ortaya çıktığı meselesinde ellerinde henüz bilgi olmadığını duyurdu.

CAN KAYBI YOK

Öte yandan, iki yurt sınırındaki yangında şimdiye kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadığı anlatım edildi. Kuzey Kore ile Güney Kore mücadelesi arkasından ateşkes imzalanmasıyla çizilen sınırda, her iki taraftan yekün 2 milyon asker bulunuyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar