Kuzey Kore, Japonya ve ABD’nin kupa maçlarını yayımlamadı

Kuzey Kore’nin, Dünya Kupası boyunca Güney Kore ile beraber Japonya ve ABD’nin maçlarını yayımlamadığı bildirildi.Geçen hafta sonu tüm dünya Kuzey Kore Haber Ajansı’nın parodi görüntüleri ile çalkalandı. İki günde 2 milyon kişinin...

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Kore, Japonya ve ABD’nin kupa maçlarını yayımlamadı

Kuzey Kore’nin, Dünya Kupası boyunca Güney Kore ile beraber Japonya ve ABD’nin maçlarını yayımlamadığı bildirildi.

Geçen hafta sonu tüm dünya Kuzey Kore Haber Ajansı’nın parodi görüntüleri ile çalkalandı. İki günde 2 milyon kişinin izlediği videoda, Kuzey Kore Merkez Kanalı’nın Dünya Kupası’na katıldığı hatta Japonya ve ABD’yi yendiği gösteriliyordu.

Güney Kore’nin resmi haber ajansı Yonhap’da yer alan habere göre ise, söz konusu parodi görüntülerinin haklılık payı var. Çin sınırında yaşayan Kuzey Korelilerden alınan bilgiyi kaynak edinen haberde, Pyongyang yönetiminin Dünya Kupası’ndaki bazı maçları yayımlanmadığı belirtildi. Hemen hemen tüm maçların yayımlandığını aktaran Kuzey Koreli vatandaş, Güney Kore ile beraber Japonya ve ABD’nin maçlarını bir kez bile görmediğini ifade etti.

Kuzey Kore’nin bu Dünya Kupası’ndaki tutumu geçen yıllara göre büyük bir değişiklik göstermiş durumda. Kuzey Kore, 2006 ve 2010 yıllarında Güney Kore’nin bazı maçlarını yayımlamaktan çekinmemişti.

CİHAN

Yorumlar