Kuzey Kore, Hoeryong şehrini turizme açıyor

Kuzey Kore, sınırdaki Koeryong şehrini turizme açmak için hazırlık yapıyor.Kuzey Kore’nin Çin’deki turizm şirketi Koryo Tour, yaz ayı süresince Hoeryong şehrine yönelik bazı paket programların olduğunu duyurdu. Geçmişte sadece Çinli...

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Kore, Hoeryong şehrini turizme açıyor

Kuzey Kore, sınırdaki Koeryong şehrini turizme açmak için hazırlık yapıyor.

Kuzey Kore’nin Çin’deki turizm şirketi Koryo Tour, yaz ayı süresince Hoeryong şehrine yönelik bazı paket programların olduğunu duyurdu. Geçmişte sadece Çinli turistlerin girilmesine izin verilen Hoeryong şehrinin bu yazdan itibaren tüm yabancılara turizme açılacağı ifade edildi.

Kuzey Kore ile Çin sınırındaki Hoeryong şehri, ülkenin kuzey tarafında bulunuyor. Koryo Tour, yaptığı duyuruda günü birlik paketler de hazırladıklarını ifade etti. Şirket, şehirde turistlere yönelik otel inşaatlarının bitmesi halinde geceyi Hoeryong’da geçirecek şekilde de tur paketleri planladıklarını ifade etti.

HOERYONG NERESİ?

150 bin kadar nüfusu olan Hoeryong şehri, Çin’in sınır kapısının olduğu şehirlerden biri. Ülkenin kurucusu Kim İl-sung’un eşi Kim Jong-suk’un memleketi olması nedeniyle, şehirde Kim adına bir çok park ve müze bulunuyor. Ayrıca Heoryong Milli Kütüphanesi ise mimari estetiği yönünden şehrin simgelerinden biri.

CİHAN

Yorumlar