Kuzey Kore dışişleri bakanın ilk ziyaretini Rus büyükelçisine yaptı

Kuzey Kore'nin yeni Dışişleri Bakanı Ri Soo-yong'un ilk ziyaretini Rus Büyükelçiliği'ne yaptı.Kuzey Kore Yüksek Halk Meclisi'nin son genel kurul toplatısında ülkenin dışişleri bakanı değişmişti. Görevine yeni başlayan Ri Soo-yong ise...

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Kore dışişleri bakanın ilk ziyaretini Rus büyükelçisine yaptı

Kuzey Kore'nin yeni Dışişleri Bakanı Ri Soo-yong'un ilk ziyaretini Rus Büyükelçiliği'ne yaptı.

Kuzey Kore Yüksek Halk Meclisi'nin son genel kurul toplatısında ülkenin dışişleri bakanı değişmişti. Görevine yeni başlayan Ri Soo-yong ise aktif bir dış ticaret kolları sıvadı. Medyada dikkat çeken şey ise Bakan Ri'nin Çin'in Pyongyang Büyükelçisi Lui Hong-cai'dan önce Rusya'nın Pyongyang Büyükelçisi Alexander Timonin'i ziyaret etmesi oldu. Özellikle soğuk savaştan sonra Çin ile sıkı ilişkiler geliştiren Kuzey Kore'nin böyle sıralama yapması Güney Kore basınında anlamlı bulundu.

Uzmanlar ise son zamanlarda Kuzey Kore'nin Çin'den öte Rusya ile daha sıkı ilişkiler geliştirmeye çalıştığını tahmin ediyor. Son birkaç ayda üst düzey Rus yöneticilerin ülkeyi sık sık ziyaret etmesine dikkat çeken uzmanlar, bu durumun enişte Jang Song-teak'in infazıyla bağlantılı olduğunu düşünüyor. Enişte Jang'ın infazının Çin-Kuzey Kore ilişkilerinde büyük hasara neden olduğu ifade ediliyor.

CİHAN

Yorumlar