Küçük mucitler, Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları’nda hünerlerini sergileyecek

Eskişehir’in Türk Dünyası Kültür Başkenti olması çerçevesinde bir ilke imza atılacak.

Google Haberlere Abone ol
Küçük mucitler, Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları’nda hünerlerini sergileyecek

Eskişehir’in Türk Dünyası Kültür Başkenti olması çerçevesinde bir ilke imza atılacak. İlk defa ilkokul ve ortaokullar düzeyinde düzenlenen Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları’nda tasarım ve buluş dalında hünerlerini sergileyecek.

    Gönüllü Eğitimciler Federasyonu öncülüğünde hazırlanan ve mayıs ayı içinde Eskişehir’de sergilenecek olan icatlara Türk dünyasından 15 ülkenin ilköğretim ve ortaokullarında öğrenim gören 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katılabilecek. 2 aşamalı elemelerde finale kalan 100 eser sahibine toplamda 28 bin TL para ödülü dağıtılacak. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları Basın ve İletişim Sorumlusu Erol Coşkun, "Proje yarışması ile Türk dünyası ülkelerinde okuyan öğrencilerin, bilim ve teknoloji alanında proje üreterek, buluş, tasarım alanında yeni ve özgün projelere imza atamaları, Türk dünyasında ki küçük mucitlerin sayısını artırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

    Bu sayede, öğrencilerin yaratıcı düşünmeleri ve içlerindeki cevherlerin açığa çıkartılarak Türk dünyasındaki bilim ve teknoloji alanında gelişmelere katkı sağlamayı amaçlandığına dikkati çeken Coşkun, Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları projesinin temasının, 'buluş ve tasarım', hedef kitleri ve katılımcılar açısından ilköğretim okulu öğrencilerini kapsadığını aktardı.

    Türkçe, İngilizce ve Rusça olmak üzere 3 dilde tasarlanan, öğrencilerin online olarak www.tdbo.org web sayfası üzerinden yarışmaya başvurabilecek. Buluş ve tasarım olmak üzere her 2 kategoride dereceye giren projelere, para ve çeşitli ödüller dağıtılacak. Ayrıca proje yarışmasında ilk 100'e giren ve ödül kazanan projelerin tanıtım filmleri çekilecek TRT Avaz televizyonundan “Küçük Eller Büyük İşler” ismi ile yayınlanacak. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları’na Türkiye’nin yanı sıra KKTC, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Moldovya, Tataristan, Altay ülkeleri katılıyor. CİHAN

Yorumlar